Передплата 2024 «Добрий господар»

Як правильно зберігати зубну щітку

Під час чищення зубів мікроби разом зі слиною та залишками зубної пасти залишаються на щітці

Фото pexels
Фото pexels

Доглядати ротову порож­нину слід регулярно і ретель­но, тому що там «живе» вели­ка кількість мікроорганізмів. Предмети особистої гігіє­ни, зокрема зубну щітку, тре­ба тримати завжди в чистоті, щоб у ній не розмножувалися шкідливі бактерії.

Після чищення зубів щіт­ку потрібно промити під про­точною водою, щоб на ній не залишалися паста та решт­ки їжі.

Використовувати чужі за­соби гігієни не рекомендуєть­ся, особливо людям зі слаб­ким імунітетом, оскільки на зубній щітці після чищення за­лишаються мікроби.

Зберігати щітку слід у вер­тикальному положенні щети­ною вгору у сухому та прові­трюваному приміщенні. Не варто після процедури клас­ти її в контейнер, щоб не ство­рювати сприятливих умов для розмноження бактерій.

Зубну щітку не потрібно до­датково очищати, тому не кла­діть її в посудомийну машину або ультрафіолетові прилади, це її лише пошкодить.

Не забувайте міняти зуб­ну щітку кожні три місяці. По­мітили, що щетинки зношені, купіть нову наперед, оскільки така щітка погано очищатиме зуби.

«Курсор» писав, що зуб­на паста містить лауретсуль­фат натрію, який допомагає утворювати піну для кращо­го чищення. На жаль, він та­кож погіршує сприйняття вашими смаковими рецепто­рами солодких ароматів, од­ночасно руйнуючи молеку­ли жиру, які блокують гіркі аромати.