Передплата 2024 «Добра кухня»

На бойові завдання артилеристи вирушають із врятованим котом

Спить у ліжку воїна, який врятував його

На простенькому солдатському ложі врятований котик почувається щасливим.
На простенькому солдатському ложі врятований котик почувається щасливим.

Це фото надіслав знайомий військовослужбовець із гарячої точки на півдні України. В їхньому розташуванні з’явився ще один «побратим» — котик, якого врятували від голодної смерті. Він слугує нашим захисникам акумулятором позитивного настрою. І є очевидцем їхньої нелегкої роботи.

Оглядаючи після визволення черговий населений пункт, українські воїни почули жалібне котяче нявчання у зруйнованому, заблокованому завалами будинку. Один з наших солдатів із позивним Арахіс пробрався туди і знайшов напівживого, переляканого, виснаженого голодом і холодом породистого кота. Від безвиході той погриз штору…

Знайду поселили у приміщенні, де після бойової вахти ночують артилеристи. Нагодували його тушкованим м’ясом — і від втоми котик заснув. Спав безпробудно цілу добу! Коли розплющив очі, йому знову дали їсти…

Тепер нявчик, що називається, оклигав і не відходить від наших воїнів ні на крок. Його улюблене місце відпочинку — поруч із Арахісом. Якщо наші хлопці вирушають на завдання, здіймає крик: після пережитого більше не хоче залишатися наодинці. Тому воїни беруть його з собою у самохідну артилерійську установку. У САУ у цього коцура є своє місце. Новий член екіпажу не боїться гучного гуркоту, бо поруч — його надійні друзі. А їм самим із врятованим котом воювати якось легше. Бо дуже нагадує дім.

На «цивілці» воїн Арахіс жив-працював з батьками у великій компанії домашніх тварин. На їхній господарці є собаки, коти, в'єтнамські свинки, гуси, кури, індики, цесарки, нутрії. Прекрасним відпочинком для воїна була риболовля.

За таке мирне життя і воює сьогодні Арахіс.

Схожі новини