Передплата 2024 ВЗ

Збирають овочі для воїнів

У кожного зараз є свій фронт

Під час Першої та Другої світових воєн у США, Великобританії, Канаді, Австралії й Німеччині проводилися акції «Сади Перемоги», котрі допомагали державам вистояти у найскрутніші часи.

Тепер, з початком російської агресії, такі заходи масово про­водяться в Україні. Активно включилися у них і жителі села Тінь­кова Чигиринської ТГ (Черкаська область). Зокрема, вони разом із переселенцями на площі 0,7 га висадили насіння кабачків сорту Ар­дендо 174F1.

Надалі насадження старанно до­глядали, розпушували міжряддя, ви­полювали бур’яни. Плоди вродили на славу. Тож уже розпочався збір уро­жаю. Понад 2 000 кг свіжої продукції працьовиті господарі передали для харчування українським воїнам, вну­трішньо переміщеним особам (котрі живуть у тимчасових прихистках), під­опічним Територіального центру соці­ального обслуговування, а також паці­єнтам Чигиринської багатопрофільної лікарні.

Окрім того, дозріває інша горо­дина, яку вирощують у рамках зазна­ченого проєкту. Йдеться про ранню картоплю, солодку кукурудзу, п’ять високоякісних сортів столових буря­ків, два різновиди соусних кабачків, сім сортів моркви, чотири різновиди огірків, два сорти гарбузів. Тож невдо­взі й ці овочі волонтери розвозитимуть за призначенням.

Вирощені овочі волонтери відправляють на фронт.
Вирощені овочі волонтери відправляють на фронт.

До речі, репродуктивним матері­алом селян забезпечила програма USAID-AGRO з аграрного і сільського розвитку (АГРО). Якісне насіння було передане керівникам 12 старостин­ських округів. Ті розповсюдили його серед власників домогосподарств, які мають вільні ділянки та висловили бажання стати в ряди Городніх військ України.

«Наддніпрянські села здавна слав­ляться вирощуванням ранніх овочів. Воєнного часу за програмою «Сади Перемоги» ми засіяли додаткові пло­щі. У кожного зараз є свій фронт. Збройні сили України кують перемогу на полі бою, а сельчани плекають її на сільськогосподарській ниві», – зазна­чає голова Чигиринської громади Ві­ктор Харченко.

Схожі новини