Передплата 2024 «Добрий господар»

Манікюр - у патріотичному стилі та в дусі перемоги

Салони краси працюють у власних підвалах, щоб у разі повітряної тривоги бути у безпеці. Ціни не підвищились

Львівський бізнес потрохи оживає, заклади відчиняють свої двері для відвідувачів, щоб підтримати в тилу економіку держави. Починають працювати і салони краси, щоправда, за скороченим графіком та з протоколами безпеки для відвідувачів. Якщо салон має підвальне приміщення, то усі б‘юті-процедури проводять там, щоб у разі сигналу повітряної тривоги і клієнти, і майстри були у безпеці.

«Спускайтеся у наше підвальне приміщення! Там безпечніше, - сказала адміністратор салону краси на вулиці Степана Бандери, де я записалася на манікюр. - За такими безпековими протоколами працюють усі салони краси, які мають підвал».

Авторка цих рядків записалася на манікюр не з першої спроби... Зараз не реально записатися за день-два. Найближчі вікна - щонайменше за тиждень. Власники салонів кажуть, через війну змістився робочий графік, працюють на дві години менше. Ще одна вагома проблема - багато дівчат-майстрів виїхало до Польщі, доводиться шукати нових працівників. При цьому ціни на послуги не підвищилися.

Щодо тематики манікюру, то я підготувалася заздалегідь - у патріотичному стилі. Нігті правої руки - синього кольору, лівої - жовтого: у кольорах національного стяга.

Майстриня манікюру Юлія каже, це актуальна нині тематика. «Більшість наших клієнток обирають патріотичні мотиви у манікюрі - тризуб, патріотичні гасла «Слава Україні!», синьо-жовті сердечка, - каже вона. - Якщо раніше такі мотиви робили зазвичай до Дня Незалежності, то тепер кожна третя жінка хоче підтримати бойовий дух ЗСУ».

Читайте також: «Раджу жити повноцінним життям, наскільки це можливо»

Схожі новини