Передплата 2024 ВЗ

Американська мрія російської аферистки

На Netflix вийшла історія авантюри «Вигадана Анна», заснована на реальних подіях

У листопаді 2017 року журналістка Вівіан Кент знаходить цікаву для висвітлення тему – історію 26-річної Анни Делві (вона ж Анна Сорокіна) – загадкової російської емігрантки. Анна у Нью-Йорку кілька років поспіль видавала себе за багату спадкоємицю з Німеччини, і робила це настільки переконливо, що усі її знайомі, серед яких були галеристи, підприємці і забудовники, без проблем позичали їй великі суми грошей і платили за її розкішне життя. На той час, коли обман врешті було викрито, і авантюристка постала перед судом, Делві встигла присвоїти загалом понад 200 тисяч доларів. Уся американська преса гуділа тоді про цю аферистку, тож журналістка Вівіан Кент вирішила з’ясувати – як тій Анні Сорокіній вдалося провернути таку аферу?

Хто вона, Анна Делві?

Журналістка вражена тим, як дівчина змогла провернути таку історію практично без долара у кишені, і настільки віртуозно обводити людей навколо пальця. На її думку, Анна Делві не дурна злодійка, якою її виставлять у суді, вона – професійний маніпулятор.

Як з’ясувалося, Анна народилася у Підмосков’ї, її батько – російський далекобійник. Родина перебралася до Німеччини. Дівчина завжди мріяла про розкішне життя, а батьків переконувала, що її майбутнє – це найкраща інвестиція. Трохи відівчившись у лондонському коледжі, Анна перебралася у Париж. Там влаштувалася на стажування у журнал Purple і придумала собі псевдонім – Анна Делві. А 2016 року опинилася у Нью-Йорку, де й стартував її період «золотого життя», який вона завершила у в’язниці.

Журналістка розслідує усі деталі великої брехні Анни. Від її знайомих вона дізнається, що звинувачена поводилася доволі холодно, та, попри це, усі хотіли бути поруч з нею. Анна змінювала зовнішність, однак незмінними залишалися її вольовий характер і розрахунок. Делві одягалася у найдорожчі бренди, мала бездоганний смак, і завжди говорила те, що думає.

Вас може зацікавити: Керманич Львова Андрій Садовий знявся у містичному трилері

Історію – на екран!

Серіал назвали «Вигадана Анна» не просто так. Це історія не про Анну, а про те, хто і як створює сенсацію. 2018 року Netflix викупив права на екранізацію статті New York Magazine, у якій написано про аферистку та її «історію успіху», і заплатив Анні Сорокіній 320 тисяч доларів за використання цієї історії, які пішли на погашення боргу за призначений їй штраф. Сценарій до фільму написала Шонда Раймс. Роль аферистки Сорокіної дісталася акторці Джулії Гарнер.

За сюжетом, Делві заборгувала кільком готелям, у яких винаймала номери, а також багатьом знайомим, за чий рахунок літала до Італії і навіть мала намір викупити будівлю на Мангеттені. Героїня своє провин не визнала і переконувала, що потрапила до в’язниці несправедливо. Вона також вірила, що могли б заробити і повернути всі борги.

Де зараз аферистка?

Суд засудив Анну на чотири роки за ґратами. Під час ув’язнення вона вела свій блог і розповідала про своє життя за ґратами.
Торік у лютому Анна Сорокіна вийшла на волю раніше – за гарну поведінку її звільнили достроково. Однак її знову арештували – цього разу за порушення візового режиму.

Читайте також: Чи можна було зупинити Гітлера у 1938 році?

Схожі новини