Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Керманич Львова Андрій Садовий знявся у містичному трилері

Працював без гонорару, бо вважає, що це насамперед імідж міста

8 березня, у Львові відбудеться урочистий прем’єрний показ українського містичного трилера «Еґреґор», частину якого восени 2020 року знімали у столиці Галичини. Це містичний трилер режисера Станіслава Капралова. А на великі екрани України фільм вийде 10 березня. В одному з епізодів фільму знявся голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

Склад акторів – інтернаціональний. У картині знялися американський актор Омрі Роуз, відомий своєю участю у фільмі «Непокора» (2018 рік) і «Ліга справедливості» (2017 рік). Українська актриса театру і кіно Олена Лавренюк – виконавиця головних ролей у фільмах «Dzidzio контрабас» і «Кава з кардамоном». Валерія Караман – партнерка Віллема Дефо і Роберта Паттінсона по фільму «Маяк» (2019 рік). Анджей Зелінський, відомий своїми ролями в серіалі «Ватага», виробництва HBO, і фільмі «Піаніст» (2002 рік) Романа Поланскі.

Також глядач побачить зірку польського кінематографа – Данієля Ольбрихського, улюбленого актора відомих режисерів Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі та Єжи Гоффмана, актора який знявся в відомих історичних монументальних стрічках та отримав безліч нагород за свою працю. Він продовжує зніматись (у віці 76 років) і дивує своєю здатністю перероджуватися на знімальному майданчику.

Зйомки стрічки відбувалися в декілька етапів у різних куточках світу. В Україні знімальним майданчиком стали Львів та Київ. У Польщі – Варшава, у США — Нью-Йорк. До участі залучена міжнародна команда. Продюсери з польської сторони – Bow and Axe Entertainment, Ян Фішер – американський продюсер.

“Ще на етапі ідеї ми знали, що будемо знімати фільм у Львові. Історія цього міста, його дух – все відповідає містичній складовій, яка є головною в стрічці. Окрім цього, це моє рідне місто, яке криє багато нерозвіданих таємниць”, - коментує генеральний продюсер фільму Сергій Лавренюк.

У сюжеті трилера йдеться про те, що нью-йоркський детектив Артур отримує зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким довгий час не спілкувався. Згодом з’ясовується, що професор нібито вчинив самогубство, а на його доньку полюють невідомі… Чи зможе детектив розплутати цей клубок суцільних таємниць і зустрітися віч-на-віч із найбільшим секретом свого власного життя? "Сподіваюся, глядачам сподобається розплутувати цю загадку, а їхні серця битимуться в унісон з подіями фільму. Героям доведеться зіштовхнутися з чималими труднощами, тож маю надію, що аудиторія відчує та перейметься їхніми емоціями”, - зазначає американський актор Омрі Роуз.

У містичній стрічці багато екшн сцен. Підготовка до них вимагала постійних репетицій акторів, зйомки окремих сцен готувалися близько місяця. Також одним із викликів для команди стали нічні зйомки, оскільки більшість подій фільму відбувається саме вночі.

Як сказав у коментарі для “ВЗ” голова Львівської ОТГ Андрій Садовий, у фільмі “Еґреґор” він грав звичну для себе роль — міського голову Львова, який офіційно приймає делегацію.

“Не можу сказати, чи буду 8 березня на презентації у Львові містичного трилера, бо невідомо, що в цей період буде з карантинними обмеженнями, - відзначив Садовий. - Мені було цікаво грати самого себе у фільмі. Зрозумів, що зйомки - це дуже важка праця. У фільмі це, мабуть, триватиме мить, а мені довелося потратити кілька годин суботнього дня. Гонорару за ці зйомки не отримав (Сміється. - Авт.). Я і цього не вимагав. Бо усі фільми, які знімаються у Львові, працюють на імідж міста. Ми сприяємо такому процесу».

Уточнила у Садового, чи хотів би знятися ще в якомусь фільмі. “Працюю міським головою, і це моя головна робота, - відповів. - Інших пропозицій щодо зйомок мені не надходило”.

Читайте також: Два українські фільми перемогли на американському кінофестивалі

Схожі новини