Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи можна було зупинити Гітлера у 1938 році?

Про це йдеться у новій драматичній картині «Мюнхен. На межі війни»

Чи можна було зупинити Гітлера у 1938 році? Автори драми Netflix з зіркою німецького кінематографа Яннісом Нівенером та легендарним Джеремі Айронсом у головних ролях намагаються уявити, якою могла бути відповідь.

Ця історія погано закінчиться, що розуміє глядач від самого початку, оскільки руйнівну експансію Адольфа Гітлера так і не було зупинено. Та, між тим, «Мюнхен. На межі війни» - захоплююча історична драма з добротно прописаними діалогами, детально продуманими декораціями і блискучою грою акторського складу. Прем’єра драматичного фільму відбулася 21 січня 2022 року на платформі Netflix. А згодом глядачі зможуть побачити картину в усьому світі.

Сюжет фільму

У 1938 році Європа балансує на межі конфлікту, коли Адольф Гітлер готується вторгнутися в Чехословаччину, намагаючись продовжити свою територіальну експансію. Прем'єр-міністр Великої Британії Невіл Чемберлен, відчайдушно прагнучи знайти мирне рішення, опиняється у перегонах з часом, щоб запобігти війні. У міру зростання ставок британський державний службовець Х'ю Легат і німецький дипломат Пол Гартманн відвідують екстрену конференцію у Мюнхені. Колись чудові друзі з часів навчання в Оксфорді, а тепер відчужена пара змушена знову об’єднатися, оскільки вони опиняються в небезпечній павутині політичного обману. Уміло адаптований британським драматургом Беном Пауером за романом Роберта Гарріса та чудовим ігровим складом найкращих акторів, «Мюнхен. На межі війни» — це захоплююча історія про дружбу, довіру та стійкість перед початком катастрофи.

Початок зйомок

У листопаді 2020 року стало відомо, що Джеремі Айронс, Джордж Маккей, Янніс Нівер, Лів Ліза Фріс, Аугуст Діль, Ерін Доерті та Мартін Вуттке приєдналися до акторського складу фільму, у якому Крістіан Швохов виступив режисером.

Знімальний період розпочався у листопаді 2020 і завершився у грудні 2020. Зйомки проходили в Берліні, Потсдамі, Мюнхені та інших містах.

Прем'єра фільму відбулася 13 жовтня 2021 року на кінофестивалі у Лондоні.

Екранізовано роман Роберта Гарріса

За мотивами однойменного історичного роману британського автора Роберта Гарріса у фільмі йдеться про події конференції політично могутніх у Європі, що відбулася у Мюнхені 1938 року, яка призвела до так званої «Мюнхенської угоди» 1938 року — останній крок, що був зроблений перш за все Великою Британією та Францією, щоб запобігти війні з Німеччиною шляхом політичних поступок («умиротворення»).

За сюжетом на конференцію прибуває прем'єр-міністр Великобританії Невіл Чемберлен (Джеремі Айронс) разом з британським дипломатом Х'ю Легатом (Джордж Маккей) і Полом фон Гартманом (німецький дипломат у Лондоні; в образі Янніса Нівенера) - Легат і фон Гартман — друзі зі спільного студентського часу в Оксфорді, але які зараз по різні боки.

Коли починаються переговори з Адольфом Гітлером (Мартін Вуттке), двоє молодих дипломатів, опиняються в мережі політичного обману та особистих погроз. Чи можна уникнути війни в Європі, і якщо так, то якою ціною?

Читайте також: Чому варто дивитися “Не дивіться вгору”

Схожі новини