Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Накладний комірець перетворить образ з ділового на вечірній

Накладні комірці користуються популярністю вже не один сезон

І це цілком зрозуміло – адже досить просто взяти ефектний комір, щоб поміняти образ з ділового на вечірній. Комірці все частіше замінюють собою масивні кольє і намиста. Ця деталь модного гардероба може бути виготовлена з різних матеріалів: мережива, хутра, шовку, шкіри... Крім різноманітності тканин, дизайнери не скупляться на обробку цього аксесуара. Їх прикрашають з допомогою бісеру, намистинок, стразів, блискучих ниток, а також пір’я, заклепок і різних аплікацій.

Різноманіття форм комірців вражає. Проте більшою популярністю користуються класичні за­округлені і загострені форми. Особливо екстравагантний варіант – комір, прикрашений металевими шипами.

Давайте розглянемо кожну форму детальніше:

Комірці-стійки. Дуже схо­жі на комір строгої блузки або сорочки. Чудово підкреслю­ють строгість образу і пожвав­лять офісний костюм.

З загостреними кінцями. Досить агресивна форма, од­нак дуже добре виглядає на тонкій жіночій шийці.

З заокругленими краями. Ще одна назва – Пітер Пен. Прекрасно підходять для жі­ночних і романтичних суконь.

Жабо або імітація кольє. Такий комірець можна одягти на свято або вечірку. Як пра­вило, він рясно прикрашений вишивкою або мереживом.

В’язаний комірець може бути різним. Наприклад, якщо пряжа товста, цей аксесуар може замінити снуд. З тонкої бавовняної нитки найчастіше створюються мереживні ва­ріації для тонких ошатних су­конь.

Комір з бісерних ниток з включеннями намистинок може замінити вам кольє.

Повністю розшитий де­кором комірець. Ця модель чудово оживляє навіть най­більш строгу блузу. Досить до­дати такий аксесуар і можна йти на вечірку.

Частково прикрашений комірець. Як правило, в тако­му варіанті декоруються лише краї аксесуара.

Які ж переваги накладних комірців?

Комірець коштує набагато дешевше, ніж, приміром, одна блузка. Пара таких аксесуарів в різних стилях і на базі блузи може створити вже два обра­зи.

Комірець чудово перетво­рює такі повсякденні речі, як пуловери, блузки та сорочки.

Якщо у вашому гардеробі є річ, яка не підходить вам за кольором, просто виберіть нейтральний тон коміра. Він додасть обличчю свіжості.

Такий аксесуар відмінно виручить, якщо не хочеться одягати під пуловер сорочку, а вона необхідна.

Комірець допоможе вам навіть скорегувати форму обличчя! Наприклад, кругло­лицим жінкам і дівчатам піді­йдуть коміри з гострими кра­ями. Власницям незграбного личка необхідно звернути ува­гу на округлі форми.

Комірці можна носити з будь-чим. Наприклад:

  • Базове чорне або сіре плаття чудово буде вигляда­ти з яскравим комірцем. Для особливо шикарного вигляду можна вибрати золотий чи срібний колір.
  • Мереживний або пер­ловий комірець у тандемі зі суворим чорним платтям до­поможе створити чудовий ре­тро-образ.
  • Різноманітна колекція ак­сесуарів дозволить пожвави­ти стандартний офісний одяг. Наприклад, одну і ту ж блузку можна кілька днів носити, змі­нюючи лише комірці, – образ буде абсолютно різним.
  • До романтичної вечірньої або коктейльної сукні можна підібрати комір, розшитий бі­сером або намистинками.
  • Просту літню сукню можна перетворити, просто додавши до нього цей аксе­суар. Ви можете створити будь-який образ – для вечір­ки, побачення або ж просто прогулянки.
  • Комірець з бісеру або ланцюжків ідеально підійде для походу в клуб.
  • Простий светр можна оживити за допомогою контрастного коміра. І для цього не обов’язково одягати сорочку під нього, можна придбати знімний комірець. Приклад – білий светр, червоний комір, джинси. Відмінний варіант на щодень! Ще приклад – беже­вий светр у поєднанні з комір­цем у горошок плюс класична чорна спідниця.

Як бачимо, комірці можна поєднувати практично з будь-яким одягом. До речі, якщо ви захоплюєтеся рукоділлям, то можна виготовити такий аксесуар самостійно. Вийде стильна річ, яка відображає ваш смак.

Читайте також: Анатомія моди: показ колекція Valentino на Вандомській площі в Парижі

Схожі новини