Передплата 2024 «Добрий господар»

Загальноміське освячення води на площі Ринок скасували

Зважаючи на збільшення динаміки захворюваності на COVID-19, цього року у Львові не буде традиційного освячення води

Як інформує пресслужба мерії, аби уникнути великого скупчення людей, отці проведуть чин освячення з самого ранку 19 січня. Відтак, упродовж дня охочі можуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара.

«Ми є свідками того, що нове цунамі цієї пандемічної вірусної інфекції охоплює дедалі більше Україну і, зокрема, наше місто Львів. Але ми розуміємо, що все ж таки, свято Богоявлення відбудеться, Богослужіння звершуватимуть у храмах. Розумію, що буде потреба у багатьох з нас набрати освяченої йорданської води. Думаю, що це можна буде зробити – храми є відкриті протягом цілого дня. Також буде освячено воду біля нашої міської ради. Таким чином, можна спокійно собі прийти і, зберігаючи соціальну дистанцію, дотримуючись усіх вимог, набрати собі води», - підкреслив капелан Львівської міської ради, о. Павло Дроздяк.

Цьогоріч Чин водосвяття, згідно з графіком, очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

Відтак, вже із 11.00 і упродовж дня, всі охочі зможуть набрати необхідну кількість освяченої води. Її вистачить усім.

«Як і щорічно, на площі Ринок буде встановлено резервуар для води, об’ємом 1500 літрів. Такого об’єму вистачить для усіх охочих. За технічним станом резервуару стежать наші працівники – його дезінфікують та ретельно промивають. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок автоцистерною Галицького ШРП. Резервуар буде встановлено ввечері 18 січня, а вранці його наповнять водою», - повідомив заступник директора ЛМКП “Львіводоканал” Юрій Свізінський.

Читайте також: «Дорога до Різдва» з гучною колядою

Схожі новини