Передплата 2024 «Добрий господар»

“З даху буса-кабріолета будівлі Львова ще прекрасніші”

Журналістка “ВЗ” покаталася на джазовому автобусі

У рамках традиційного фестивалю Leopolis Jazz Fest вулицями Львова їздив туристичний двоповерховий автобус-кабріолет. На його даху виступав львівський гурт, який виконував для пасажирів кабріолета джазові композиції. До екскурсії на джазову тематику приєдналася журналістка «ВЗ».

Зустрічаємося на площі Міцкевича, де на нас чекає бус-кабріолет. Серед пасажирів — львів’яни й туристи з Києва та інших регіонів України. Вмощуємося з друзями на другому поверсі й чекаємо старту екскурсії. На борту кабріолета — дружня атмосфера, тільки й розмов, що про джазовий фестиваль… Маршрут кабріолета пролягав вулицею Князя Романа, через перехрестя вул. Зеленої-Франка, вулицею Коперника. На одному з її балконів нашу групу оплесками зустріли кілька дітей, які побажали нам хорошої поїздки.

Фото автора
Фото автора

Під час нашої мандрівки пасажири частенько вставали зі своїх місць, аби сфотографувати якусь пам’ятку архітектури, до якої наче рукою подати. Деякі не зважали, що над головою — трамвайні та тролейбусні дроти… Із другого поверху джаз-буса можна було добре розгледіти кожну ліпнину і навіть кожну тріщину. Зловила себе на думці, що для профільного управління мерії, яке займається реставрацією львівських пам’яток, це непочатий край роботи. От кому б варто проїхатися на такому екскурсійному двоповерховому кабріолеті… Кам’яниці красиві, але понівечені часом. На верхніх поверхах — чималі тріщини, лущиться й ліпнина.

«Із даху буса-кабріолета історичні будівлі Львова ще прекрасніші, — сказала пасажирка зі Львова Маргарита Пашкова. — Музично-екскурсійна мандрівка настільки „затягує“, що не зауважуєш, як швидко промайнув час».

Фото автора
Фото автора

Під час екскурсії я познайомилася з блогером, юристом, ресторатором, учасником шоу «Холостячка» Євгеном Ковтуненком. Один із завидних холостяків України вже вдруге гостює у Львові і каже, що у захваті від нашого міста. Приїхав на джаз-фестиваль, аби виступити на одній зі сцен у Парку культури зі своїм власним діджей-сетом. Екскурсія на бусі-кабріолеті Євгену сподобалася, особливо виступ львівських музикантів. «Уперше «джазував» у Львові, хоча вже давно про це думав, — розповів Ковтуненко журналістці «ВЗ». — Не приїжджав на цей фестиваль лише тому, що ніхто з моїх близьких не відвідував його. Починаю вивчати цей стиль музики. Джаз сподобався.

Ви не лише ресторатор, а й шеф-кухар. Яка страва засмакувала у місті Лева?

— Львів — місто з найвищою гастрономічною і ресторанною культурою в Україні. Тут ресторанів на кожному кутку, і майже усі — з колоритом, душею… У Львові можна ходити від ресторану до ресторану і куштувати щось нове. В одному з ресторанів галицької кухні мені сподобалася зупа з раків.

Ваше серце досі вільне?

— Я й надалі холостяк. Але, напевно, що не надто завидний (сміється. — Авт.). Знайомлюся з усіма дівчатами, які сподобалися, щоб знайти ту саму, з якою створю сім’ю. Шукаю справжнє кохання, взаємоповагу, розуміння і підтримку.

Схожі новини