Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Спалити» хвороби та зайву вагу...

Вогняний масаж покращує не лише фізичну форму, а й енергетичну

Хто не любить масажу? Ця процедура і приємна, і корисна. Та виявляється, техніки, які зараз вважаються новинкою, були відомі з давніх-давен. Останнім часом популярності набув «вогняний», або «імператорський» масаж. Розповісти про його переваги та особливості ми попросили масажистку Олену Байрак.

«У минулому були попу­лярними різні масаж­ні техніки. Але таку роз­кіш, як масаж, могла дозволити собі лише еліта. „Прості смертні“ не мали до неї доступу. Якщо хтось бачив, що один раб масажує спину іншому, обидва могли заплатити за це життям. А все тому, що про­цедура має особливу силу, вклю­чає обмін енергіями, містить ще чимало нерозкритих до сьогодні таємниць. Особливо це стосуєть­ся вогняного масажу», — розпові­дає Олена Байрак.

Процедура поєднує цілющу дію тепла та ефект фототерапії. Ліка­рі Тибету та Китаю, де такий ма­саж практикують кілька тисячоліть поспіль, стверджують, що вогонь підтримує життєву силу людини, зцілює тіло, знімає усі больові від­чуття, очищує кров та навіть ауру.

«Процедура цілком безпечна і не складна, — запевняє масажист­ка. — Клієнт обирає частину тіла, яку хотів би вилікувати або покра­щити її зовнішній вигляд. Зазви­чай це спина, живіт, голова, ноги… Я цю частину тіла спочатку злегка масажую руками. Потім накладаю натуральну тканину, змочену ліку­вальними оліями, які підбираю для кожного клієнта особисто. Звер­ху розміщую кілька шарів вологої тканини, яку поливаю спиртови­ми настоянками трав і… підпалюю». Через 10−30 секунд вогонь слід га­сити. Процедуру повторюють де­кілька разів поспіль.

Під дією тканини пори шкіри роз­криваються, і, як наслідок, трав’яні екстракти потрапляють у кров. По­кращується кровообіг. Таким чином розсмоктуються гематоми, зни­кають запалення, набряки, з орга­нізму виходять токсини. Процеду­ра усуває спазм м’язів, напруження нервової системи. В організмі поси­люється енергетичний обмін.

«Китайські медики стверджують, що вогонь необхідно використову­вати для підтримки так званої Юань-ци — життєвої енергії, отриманої під час народження. В такий спосіб лі­кують артрити, радикуліт, остео­хондроз, артроз, плексит. У пригоді стає фармакологічна дія викорис­таних як компреси трав. Зазвичай застосовують м’яту, рум’янок, чи­стотіл, зелений чай. Прогрівальний ефект можна порівняти з тим, який отримуємо у бані або сауні», — пояс­нює пані Олена.

Тибетські медики перекона­ні, що вогонь очищає тіло. Спалю­ючи хвороби та негатив, стихія на­повнює людину новими силами. Тому, на відміну від класичних тех­нік, покращує не лише фізичну фор­му, а й енергетичну. Під час епіде­мії, за словами пані Олени, на цей різновид масажу особливий попит ще й тому, що він зміцнює імунітет, знімає стрес та емоційну напругу. Звільняючись від шкідливих продук­тів розпаду, клітини починають ви­робляти вітамін D. Покращується робота внутрішніх органів, загальне самопочуття, настрій.

Незважаючи на цілющі власти­вості, вогняний масаж показаний не всім. Хоча китайські медики пе­реконують, що протипоказань не іс­нує, Олена Байрак не рекомендує відвідувати сеанси вагітним і жінкам під час «критичних» днів. Не варто застосовувати процедуру людям, які потерпають від діабету на пізніх стадіях: їм властива ламкість капі­лярів. Краще відмовитися від такого масажу за наявності психічних роз­ладів, онкології, нефрозів, кардіо­патії, важких форм гіпертонії. Також необхідно зважати на алергію на де­які різновиди трав і надмірну чутли­вість шкіри.

Схожі новини