Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Два тижні без цукру

Очистивши організм у такий спосіб, позбудетесь зайвої ваги та знизите ризик хронічних хвороб печінки, серця, судин і діабету 2-го типу

Сьогодні дедалі більше людей мають зайву вагу. Експерти дійшли висновку, що головним «винуватцем» зростання захворюваності на ожиріння є надлишок у раціоні цукру. Рафіновані вуглеводи шкодять організму, бо підвищують ризик розвитку хронічних хвороб печінки, серцево-судинної системи, діабету 2-го типу і навіть депресії.

«Сівши» на дієту, яку пропону­ють експерти американського порталу Ideal Silhoutte, може­те спочатку відчувати «ломку», адже ор­ганізм призвичаївся щодня отримувати свою «дозу» цукру. Однак коли процес очищення організму завершиться, по­бачите, що ваше життя змінилося на краще — відчуватимете легкість у тілі, шкіра сяятиме, знизиться тиск, більше не здуватиме живіт і не поколюватиме у боку!

Перший тиждень

У перші чотири дні слід відмовитися від будь-яких продуктів, які містять цу­кор. Ці дні будуть найважчими, оскіль­ки з’явиться непереборне бажання ві­дійти від правила і поласувати чимось із забороненого переліку. Коли відчує­те, що от-от зірветеся, пригадайте собі, для чого вирішили очистити організм. Не сумнівайтеся: ваші зусилля не вияв­ляться марними, і ви будете задоволе­ні результатом.

План харчування (день 1−4)

Вилучіть із меню молочні продукти, фрукти і зернові. Починаючи з п’ятого дня, їх можна буде поступово додава­ти до свого раціону.

Сніданок

* Чорна кава.

* 3 яйця (варені/паровий омлет). В омлет можна додати трохи овочів.

* Філе індички.

Перекус

30 г горіхів (не обсмажених і без солі) або палички селери з мигдальним чи арахісовим маслом (2 ст. л.).

Обід

* Чай (без цукру і будь-яких замінни­ків цукру).

* 170−220 г пісного білого м’яса (риби, індички, курятини).

* Овочі. Можна їсти шпинат, броко­лі, цвітну капусту, зелену квасолю, ка­бачки, баклажани. Від картоплі, моркви і гороху слід відмовитися.

Перекус

Палички селери або огірка з пюре із нуту (40−45 г) чи 3 яйця, зварені на кру­то.

Вечеря

* 170−220 г пісного білого м’яса.

* Овочі (з переліку дозволених, тобто тих, що й на обід).

План харчування (день 5−7)

Такий самий, як у перші чотири дні дієти. Однак на сніданок можна додат­ково з’їсти 30−45 г сиру або грецького йогурту, а горіхово-селерово-огіркові перекуси замінити ½ склянки ягід.

Другий тиждень

Можете видихнути із полегшенням — у наступні сім днів дозволяється їсти більше. Раціон можна збагатити гарбу­зом і бататом, а також з’їсти додаткову порцію молочних продуктів чи ягід. До цього часу ви вже призвичаїтеся до діє­ти і дотримуватися її буде легше.

План харчування (день 8−14)
Сніданок

* Чорна кава.

* 3 яйця.

* Одна піала вівсяної каші з ½ склян­ки ягід.

Перекус

Такий самий, як і попереднього тиж­ня.

Обід

Такий самий, але вже можна їсти моркву.

Перекус

Палички селери, моркви, огірка, хлібці з цільного зерна із пюре з нуту (40−45 г), або 3 яйця, зварені на круто.

Вечеря

Така сама, але з додатковою порці­єю їжі — піалою коричневого рису (мож­на замінити кіноа) або 100−120 г батату з 1 ст. л. масла.

Увага!

З дієти треба виходити поступо­во. Після завершення другого тижня до страв на обід чи вечерю можна до­давати трохи овочів, які містять крох­маль. Також на обід дозволяється з’їсти додаткову порцію вуглеводних продук­тів. Не накидайтеся на їжу, як з голодно­го краю, і подбайте, аби надалі ваш що­денний раціон був більш здоровим.

Схожі новини