Передплата 2024 «Добра кухня»

Гастролі Херсонського театру в… Шевченківському гаю

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша покаже у Львові три вистави просто неба

У рамках святкування 100-ліття Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької під час Днів Львова Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша покаже три вистави просто неба в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

Феєричне дійство впродовж одного дня — 5 травня — львів’яни і гості міста матимуть змогу побачити у Шевченківському гаю. Адже далеко на кожного дня актори показують свою майстерність не в академічних стінах театру, а просто неба, серед природних декорацій, якими служать трава, дерева, квіти, озеро тощо.

Кілька років тому в розмові зі мною актриса Театру ім. Марії Заньковецької Олександра Люта розповіла про свою мрію — зіграти виставу просто неба. І от цю мрію втілюють херсонці. До слова, саме Олександра стала ініціатором зустрічі директора Музею народної архітектури й побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) Романа Назаровця з головним режисером Херсонського обласного академічного музичнодраматичного театру ім. М. Куліша Сергієм Павлюком і головним адміністратором цього театру В’ячеславом Вандрашиком. Гості з Херсона вперше побували у Шевченківському гаю і були вражені й захоплені побаченим. Вони обрали локації для показу своїх вистав, і вже за тиждень, 5 травня, всі охочі матимуть змогу насолоджуватися чудовими постановками Сергія Павлюка. Отже, о 14.00 на музейній галявині біля озерця актори зіграють драму-феєрію

«Лісова пісня» Лесі Українки, а згодом, о 16.00, у давніх садибах музею відбудеться показ ще двох моновистав: «Не плачте за мною ніколи…» Марії Матіос та «Кицька на спогад про темінь» Неди Неждани.

Слід зазначити, що Херсон разом із Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М. Куліша уже багато років поспіль організовують і приймають Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який цьогоріч відбудеться з 17 по 27 травня. А сам театр ім. М. Куліша щороку випускає від 10 до 25 нових вистав різних режисерів. За словами Сергія Павлюка, у них є вісім сцен: велика, мала, зал під сценою, на пленері, сцена-кафе, «майстерня Сергія Павлюка» тощо.

Херсонці обіцяють львів’янам незабутні враження й емоції від перегляду вистав у Шевченківському гаю. А якщо зважити, що моновиставу «Не плачте за мною ніколи…» за Марією Матіос гратиме колишня заньківчанка Лариса Кадирова, то в успіху цього видовищного дійства сумніватися не треба.

До слова, потрапити на ці вистави дуже просто — варто лише купити вхідний квиток у касі Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), який коштує 30 гривень для дорослих і 20 — для дітей.

Схожі новини