Передплата 2024 «Добра кухня»

У кадрі — весела пустотлива бабуся, яка пече млинці

У рекламних та фешн- зйомках беруть участь моделі від 50 до 87 років

У Києві відкрили агентство дорослих моделей “Життєлюб”. Наразі агентство має десять постійних учасників, віком від 50 до 87 років. Окрім жінок, є троє чоловіків. Вони часто беруть участь у фешн-зйомках, рекламних роликах, а також знімаються у музикальних кліпах. Усі охочі стати моделями можуть надсилати своє резюме з фотографіями на сторінку агентства у “Фейсбуці”.

PR-агент Благодійного фонду “Життєлюб” Анна Давиденко каже, ми не любимо говорити пенсіонери, ми говоримо — життєлюби. “Усі наші моделі танцюють, займаються йогою, це також ініціатива нашого Фонду, і усі заняття — безкоштовні. Перших моделей для зйомок ми запрошували з танцювального клубу “Життєлюб”, - каже пані Анна. - Усі ці люди по життю активні та веселі. Вони з радістю погоджувалися на зйомки. Знімались, зокрема у кліпі гурту “Океан Ельзи” “Життя починається знов”. У кліпі гурту “Скай” є наша пара найдоросліших моделей: пані Любові — 81 рік, пану Анатолію — 87. Незважаючи на свій поважний вік, вони зберегли енергію та любов до життя”.

Пані Анна каже, особливих вимог до літніх моделей немає. “Якщо це фешн-зйомка, то потрібно, щоб модель мала зріст і вагу за певними стандартами, часто обирають високих та худих жінок. Але багато знімають реклами, де у кадрі потрібна весела пустотлива бабуся, яка пече млинці на олії “Олейна”, наприклад. Тоді немає чітких стандартів.

Мінімальний гонорар, який отримують моделі — 400 грн., максимальний — 1000 грн., - веде далі Анна Давиденко. - Але для цих людей основне — спілкування, можливість познайомитися з новими людьми, дізнатися про різноманітні модні новинки. У житті ці жінки одягаються так, щоб було тепленько (усміхається. - Авт.), але час від часу можуть пригледіти собі на зйомках, наприклад, якусь модну кофтинку”.

Моделі проекту вже співпрацювали з українською дизайнеркою Ельвірою Гасановою, Helen Marlen, Gara та Musthave. У модельній агенції є жінка, яка раніше працювала інструктором з плавання. Їй — 62 роки, а виглядає на 43... “Я і досі займаюся плаванням, - каже пані Ірина. - У Києві є такий клуб ветеранів “Гаврилич”. До речі, у Львові також є схожий клуб, має назву “Євро-Львів”. Але головне, щоб добре виглядати, треба повністю передивитися свій раціон харчування. Викинути усі бридкі продукти — цукор, борошняні вироби та шкідливе масло...”.

Схожі новини