Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Житло, що поєднує тишу природи з активним ритмом міста

«Нова оселя» представила новий комплекс заміських індивідуальних помешкань «Липові Роси».

Комфортне житло, де можна оселитися і втекти від міської метушні мегаполіса, — не мрія, а реальність. Компанія «Нова оселя» презентувала проект нового житлового комплексу з промовистою назвою «Липові Роси». План забудови передбачає будівництво 280 повністю готових для життя приватних заміських помешкань з ремонтом лише за 7 км від Львова. Комплекс, що розташовується на території 9,6 га рекреаційної зони, буде органічно інтегрований у природне середовище.

«Концептуальна ідея забудови комплексу «Липові Роси» — дотримання принципів органічної архітектури (будівництво з максимальним збереженням природного ландшафту), оптимізація простору без втрати функціональності, поєднання природної тиші заміського кварталу з активним ритмом міста», — розповів під час презентації засновник ТМ «Нова оселя» Тарас Дідик(на фото праворуч).

Комплекс 2- та 3-поверхових будинків п’яти типів площею 90-110 метрів квадратних стане відображенням оновленої філософії компанії «Нова оселя». Комфортне, сучасне, архітектурно досконале житло з розвиненою інфраструктурою, органічно вписане у навколишній ландшафт, — це ті сучасні стандарти, якими керується компанія.

Дотичність до великого міста, розвинена власна мережа об’єктів соціально-побутового призначення (магазини, заклади громадського харчування, аптеки, майстерні тощо), облаш­товані великі паркові, прогулянкові та рекреаційні зони, що проходять крізь усю лінію забудови, дитячий садок та школа розвитку талантів, спортивні і дитячі майданчики, тенісні корти, — все це дає можливість комплексу повноцінно функціонувати 24 години на добу.

Над проектом заміського кварталу працювала команда архітекторів. «Унікальність житлового комплексу «Липові Роси» у новітньому комплексному підході до будівництва», — розповідає головний архітектор проектів Zelemin architectural office Наталія Зінчук(на фото). Важливим є не лише комфортне внутрішнє помешкання, а й продумане до дрібниць те середовище, яке довкола нього створене. Біля кожного будинку — власна зелена зона, місця для паркування. На першому поверсі можна буде влаштувати родинний бізнес: від кафе до магазину і школи талантів. Комплекс передбачає громадські простори — сквери, де люди матимуть змогу збиратися разом, спілкуватися, приємно проводити час, обговорювати ідеї щодо благоустрою навколишнього простору, тобто середовища, в якому вони живуть».

— Чому комплекс називається «Липові Роси»?

— Назва відображає ідею комплексу. Роса — явище, яке виникає на стику холоду та тепла. Так і комплекс «Липові Роси» знаходиться на стику міста та природи, поєднуючи у собі переваги і одного, й іншого. Комплекс знаходиться біля с. Липники, що і сформувало другу частину назви «Липові Роси».

— Яким чином комплекс буде дотичним до інфраструктури міста?

— За 1,5 кілометра знаходиться широка транспортна розв’язка, що дасть комплексу новий поштовх для розвит­ку і його швидку інтеграцію до інфраструктури міста та області. Дорога до центру Львова займає близько 25 хв. автомобілем, до ТЦ KING CROSS LEOPOLIS — 10 хв., до аеропорту — 20 хв.

— Що передбачено для людей, які живуть у стилі фітнес?

— Спортивна зона великої площі буде розташована у буферній зоні — між дорогою та житловим масивом. Там будуть відкриті спортивні майданчики, тенісні корти. Через усю лінію забудови проходитиме зелена зона, де люди також зможуть займатись спортом.

— Як би одним реченням охарактеризували житловий комплекс «Липові Роси»?

— Це нова філософія сучасного українського суспільства, де кожен несе відповідальність за ту територію та той простір, у якому живе.

Схожі новини