Передплата 2024 «Добра кухня»

Куртки на синтепоні — від 700 гривень, «італійські» кардигани — 400

На ринках — етап міжсезоння. Продають осінні речі за комфортними цінами.

Хоча у середині вересня погода тішить теплом та дощиком, на ринках уже відчувається настрій прохолодного жовтня. У продажу з’явилися осінні речі — куртки, кардигани, пальта, светри, утеплені джинси. Продавці радять купувати теплий одяг зараз, бо в сезон коштуватимуть на 20% дорожче. Ціни на літній “дрес-код” приємно вражають: купальники — від 200 гривень, легкі сукні — від 350, спідниці — від 150. Продавці нарікають, що охочих придбати літній товар на розпродажу мало. Попередніх років все згрібали з полиць, як гарячі пиріжки... На товар нових колекцій продавці роблять 10-20% знижки, на старі колекції — 30%.

... На Привокзальному ринку покупців обмаль. Ходять між ятками, оглядають одягнені манекени та цінники і йдуть геть. Серед покупців — переважно мами зі школярами. Пані Ніна — мама двох старшокласників. Каже, напередодні навчального року ціни на костюми та повсякденний одяг для підлітків зашкалювали. “Тепер все можна купити на 20-30% дешевше, ніж у серпні, - каже пані Ніна. - На ринку придивляюся до курток. Найдешевша на синтепоні — 500 гривень. Купила синові чорну куртку зі штучним пухом, заплатила тисячу гривень. Продавчиня зробила знижку — 50 гривень. Утеплені штани — 600”.

30-річна львів’янка Анастасія теж приглядається до теплого одягу. “Викроїла на обновки лише тисячу гривень, - каже жінка. - У кращі часи могла придбати собі речей на 2-2,5 тисячі. Тепер у гаманці негусто... Економлю на одязі, розвагах, на походах з друзями у кав’ярні. Приглянулася до стильного пальта, але ціна відлякує — півтори тисячі. А мені треба вкластися у тисячу, купити светр і пальто”.

Ходжу між ятками. Вибір одягу великий. Всюди розставлені манекени, які рекламують кращі взірці. На вішаках оцінити крій складно. А на манекені легше: побачив, сподобалося - гайда на примірку. Одна панянка на моїх очах в експрес-режимі придбала гіпюровий кардиган за 420 гривень, отримавши 20 гривень знижки. Продавчиня переконувала, що річ з Італії. На бірці ж - Made in China... “Привозимо кардигани, светри, туніки з Рима, - каже продавчиня. - За кілька кілометрів від аеропорту є хороша гуртівня одягу. Не можу гарантувати, що цей одяг шили саме в Італії. Мабуть, шили в Китаї, бо це дешевше. Але, запевняю, ці речі набагато якісніші, ніж базарний “ширужиток” з Китаю. Сама ношу італійські кардигани і задоволена. Ніхто не нарікає на якість”.

Хіт сезону — стильні кардигани з кашеміру. Є у формі жилетки (без рукавів), а є з рукавом у три чверті. Кашемірові кардигани витягнуть з гаманця від 560 гривень. Запитую, звідки їх привозять. “З Польщі, Китаю, - відповіла продавець. - Їх добре купують, бо виглядають модно. Підійдуть і на прохолодну погоду, і на бабине літо”. Товарний вигляд кашемірових кардиганів мені не сподобався. Вони були зім’яті, наче їх корова жувала...

Продають теплі жилетки, декоровані натуральним хутром кролика (кишені) — 2,5 тисячі гривень. Жилетка з каракуля — 1800. На перші приморозки варто запастися теплою курткою. Їх на Привокзальному ринку на будь-який смак і гаманець. Ціни на хороші куртки на синтепоні стартують від 700 гривень, а зі штучного пуху (холофайбер) — дорожчі: від 800 до 1100 гривень. Деякі знавці радять ретельно обирати синтепонову річ, щоб потім синтепон не збився у гулі... Чим дешевша куртка, тим імовірніше, що через місяць-два синтепон утворить на плечах... горб. Щоб цього уникнути, продавці радять заплатити дорожче, наприклад, купити куртку із холофайбером.

Не бракує на прилавках коротких курток з “еко-шкіри” — 900-1200 гривень. Вони не виходять з моди уже кілька років. Практичні, недорогі і носяться, як річ з натуральної шкіри. Теплі сірі пальта “бочечки” з вирізом у стилі декольте (без комірця. - Авт.) — 1600 гривень. Можна придбати і дешевші варіанти — 1300 гривень. “Пальта подорожчали, бо подорожчав долар, - каже продавець Оксана. - Власниця магазину дозволяє нам опустити ціну на пальта лише на 10 гривень. Якби не така дорога закупка, можна було б дати більшу знижку. Чоловічі куртки коштують від 1800 гривень”.

Фото автора

Схожі новини