Передплата 2024 ВЗ

BMW розірвало навпіл

У жахливій ДТП, що сталася на трасі Київ-Чоп, один водій  загинув, двоє інших людей — у лікарні. Загалом постраждало чотири автівки.

Жахлива ДТП сталася поблизу села Угерського у Стрийському районі 4 вересня, у неділю, о 16.40. У цей час багато людей повертається цією дорогою з відпочинку у Карпатах. За попередньою інформацією слідчих, 35-річний львів’янин рухався з шаленою швидкістю (ймовірно, близько 200 км/год.) на автомобілі BMW 523I у бік Львова. Виїхав на зустрічну смугу та врізався в автомобіль Toyota Raw 4. Від зіткнення BMW розірвало навпіл. Водія, якого від удару викинуло з салону, у важкому стані доправили до лікарні. У реанімації чоловік помер.

Свідком цієї жахливої аварії стала і журналіст нашої газети. Рух на дорозі у цей час був досить інтенсивний. Чимало водіїв обганяли один одного, перетинаючи суцільну смугу. Така вакханалія на наших дорогах, на жаль, масове явище. Багато водіїв не дотримуються елементарних правил дорожнього руху, часто йдуть на невиправдано ризиковані обгони, наражаючи і себе, й інших водіїв на смертельну небезпеку. Ймовірно, що і водій BMW надто поспішав...

Загалом у цій страшній аварії постраждало чотири автомобілі. Від сильного удару уламки від автівок розліталися по всій дорозі... За повідомленням відділу комунікації поліції Львівської області, за кермом автомобіля Toyota Raw 4,

в який влетів водій BMW, перебував 39-річний житель міста Дрогобича разом з 38-річною дружиною. Автомобілем ВАЗ-2105 кермував 58-річний стриянин. За кермом ще однієї автівки - Сhevrolet, був 47-річний житель Стрия. Водій автомобіля BMW від отриманих травм помер у лікарні під час надання йому медичної допомоги.

З травмами різного ступеня важкості до Стрийської районної лікарні госпіталізували водія автомобіля Toyota Raw 4 та його 38-річну дружину, яка перебувала у салоні іномарки.

З’явилась попередня інформація, що водій BMW втікав від патрульної поліції. Як розповів журналісту “ВЗ” начальник управління патрульної поліції Львова Антон Пузиревський, насправді водій не тікав, він проїхав повз інспекторів, які неподалік оформляли матеріали на іншого водія-порушника. Коли сталася ДТП, їх про це повідомили водії, які проїжджали в цей час по цій дорозі. Патрульні включили маяки і виїхали на місце події. Запитую шефа патрульної поліції Антона Пузиревського, чи достатньо патрульних є на трасах, аби унеможливити такі трагедії? “На дорогах міжнародного значення несуть службу 44 патрульні, — зауважив пан Пузиревський. — Коли з’явилися затори поблизу кордону, ми додатково залучили ще шестеро осіб. Якщо ДТП незначна, достатньо й одного екіпажу. Якщо аварія складна, за участі кількох автівок, то на місце події виїжджають усі екіпажі, які патрулюють трасу. Наприклад, така ситуація нещодавно трапилася під обласним Миколаєвом. Тоді також тілесні ушкодження отримав і наш інспектор”.

Запитую у пана Пузиревського, як достукатися до водіїв, які постійно “лихачать” на дорозі? Особливо, як бачать затор, то зухвало обганяють і зліва, і справа... “Треба змінювати свідомість людей, — каже начальник управління патрульної поліції. — Два інспектори мають право зупинити один автомобіль. Немає такого, як раніше, — працівники ДАІ зупиняли цілу “колєйку” автомобілів і перевіряли. Зважаючи на події на сході, це питання безпеки, адже невідомо, хто в машині сидить і що везе”.

Водії зауважують, якщо на дорозі стається серйозна ДТП, патрульні мали би про це повідомляти інших учасників руху. Регулювати рух на аварійній ділянці. Адже утворюється затор, у якому не всі хочуть стояти... “Нам би хотілося, щоб на трасі було більше патрульних, — каже пан Пузиревський. — Якщо під час аварії є потерпілі, патрульні працюють зі слідчими. Це займає години дві. Тобто увесь цей час екіпаж задіяний в одному місці. Цей проміжок часу перекриває інший екіпаж. Обсяг робіт — величезний”.

Як з’ясувалося, перед аварією загиблий водій BMW на високій швидкості неодноразово обганяв на трасі інших водіїв і створював потенційні аварійні ситуації. А те, що його автівку розірвало на дві частини, ймовірно, наслідок того, що раніше машина уже потрапляла у ДТП. Можливо, машина була “зліплена” з двох різних авто. Та остаточну крапку у цій справі поставлять слідчі та експерти.

Для тих, хто нехтує елементарними правилами безпеки на дорозі, наведу “чорну” статистику. Упродовж минулого тижня, з 29 серпня по 4 вересня, в Україні в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 66 осіб. А з початку року у нашій країні трапилося 18 413 ДТП, у яких загинуло 2183 особи. Справжня війна на українських дорогах...

Фото надало управління патрульної поліції

Схожі новини