Передплата 2024 ВЗ

Святослав Вакарчук: «Велике щастя відчувати, що рідне місто дихає з тобою в унісон»

Чотири години безмежного драйву, сліз і... стриптизу на 60-тисячному стадіоні.

Два роки Львів чекав їх на своїй «Арені». Віддані фани вчили слова нових пісень, а фанатки готували футболки для автографів. І лише минулими вихідними «Океан Ельзи» нарешті заспівав в унісон з 60-тисячним стадіоном. Крім відомих всій Україні пісень, гурт презентував новий альбом «Без меж». І якщо коротко описати львівський концерт «Океану Ельзи», то можна сказати, що це було 4 години драйву, сліз і... стриптизу.

У суботній вечір стадіон «Арена Львів» нагадував мурашник. Від кількості українських прапорів та патріотичної символіки рябіло в очах, дехто приходив у вишиванках, а хтось розмальовувався у синьо-жовті кольори. Перші шанувальники почали збиратися задовго до концерту. «Ми з дружиною тут з 17.00, а збиратися почали ще о 9-й. Маємо квитки у першу фан-зону, тому окупували вхід на стадіон заздалегідь. Наталка хоче побачити свого кумира якнайближче», — сміється львів’янин Олексій Грицан. Щоб побачити Вакарчука, Олена Дмитрук приїхала з Праги. «Планувала їхати в Україну через тиждень, але пропустити концерт ніяк не могла. Тому кинула навчання і роботу та «рвонула» у Львів. В очікуванні концерту переслухала майже всі пісні гурту по 10 разів. Уявляю, як багатотисячний стадіон співатиме «і все буде добре...», — тішиться дівчина.

Варто зазначити, що виступ розпочався із майже півтора­годинним запізненням. Коли натовп уже змучився чекати, із залу доносилися вигуки «ганьба». Однак після появи музикантів на сцені глядачі із завмиранням замовкли і з першими акордами улюблених пісень забули про своє обурення.

Здавалося, кожне слово стадіон знав напам’ять. Святослав Вакарчук неодноразово давав фанам можливість заспівати акапела. І з цією місією «Арена Львів» справлялась на всі сто. Під час концерту стадіон час від часу запалювався вогнями. Як, наприклад, під пісню, яку Вакарчук присвятив Кузьмі Скрябіну, або «товаришу по зброї», як його часто називав Святослав.

Проте не тільки музиканти дивували сюрпризами цього вечора. Віддані фани також підготували несподіванку для своїх кумирів. Коли заграла однойменна пісня з нового альбому, з усіх куточків стадіону почали виринати плакати із зображенням знака безконечності.

Ф

ронтмен «Океану Ельзи», який за сумісництвом є ще й тренером одного з популярних в Україні талант-шоу, виконав давню обіцянку. Разом зі своїм підопічним Ескендером Іслямовим Вакарчук показав, як неймовірно чуттєво пісня «Обій­ми» звучить кримськотатарською мовою.

Шаленіючи від емоцій та драйву концерту, на радість фанаток, Святослав уже традиційно поступово знімав зі себе піджак та жилет, а пізніше «на біс» і сорочку, продемонструвавши спортивну підтягнуту фігуру, чим викликав шквал емоцій не лише дівчат...

До речі, перед виконанням хіта «Друг» Вакарчук зробив невеликий ліричний відступ. Він розповів, що вдень відвідав зустріч випускників «найкращої школи у світі», і цю пісню хоче присвятити своїм шкільним друзям. «Не знаю, кому належить ідея зробити зустріч саме в день концерту. Всі мої однокласники сьогодні тут, бо я їх запросив», — сміявся фронтмен. Зауважимо, що вчився Святослав добре, закінчивши програму з поглибленим вивченням англійської мови зі срібною медаллю.

Це був чи не найдовший концерт «Океану Ельзи» за всю історію виступів у Львові. Майже 4 години стадіон плакав, сміявся, стрибав та шаленів. Хлопців кликали «на біс», і вони не лінувалися виходити. Загалом гурт виконав 33 пісні з різних альбомів.

Закінчився концерт пізно вночі, але навіть попри втому віддані фани продовжували наспівувати улюблені пісні дорогою на зупинку. «Знаєте, після деяких концертів ти настільки перенасичений піснями, що не слухаєш їх тиждень. Але це не про «океанів». Навіть зараз тримаю в руках навушники, сяду в автобус та включу мою улюблену пісню «На небі», — ділиться студент Володимир Савчук.

Кожен неповторний концерт «океанів» у Львові доводить, що хоч у цьому місті немає ні річки, ні озера, але у нього завжди є рідний «океан». Як написав на своїй сторінці у соціальній мережі Святослав Вакарчук, «велике щастя відчувати, що рідне місто дихає з тобою в унісон. Дякую тобі, Львове. Ти завжди особливий!».

Фото зі сторінки у «Твіттері» «Океану Ельзи»

Схожі новини