Передплата 2024 ВЗ

Три місяці тому був здоровий. Тепер — з IV стадією раку...

На лікування трирічному хлопчику треба зібрати... 340 тисяч євро! 

Ще три місяці тому Остапчик Гаврилів був здоровим, непосидючим малюком. Тепер хворіє на IV стадію раку. Разом з батьками перебуває на лікуванні у німецькій клініці у Нюрнберзі. Протягом 8-9 місяців проходитиме хіміотерапію. А далі його перевезуть у сусіднє містечко Ерланген, де прооперують, - за умови, що батьки до того часу зберуть необхідну суму. Це — 200 тис. євро. Ще 140 тис. коштує хіміотерапія. Її хлопчик проходить у борг. “Домовилися з лікарями, що платитимемо частинами”, - каже мама Остапчика, пані Людмила.

Те, що з її дитиною не все гаразд, жінка зрозуміла, коли після перенесеного грипу над лівим оком у хлопчика з’явився синець. “Відвели його в обласну лікарню. Здали аналізи. Всі показники — у нормі. Лікарі порадили пити аскорутин для зміцнення судин і відправили додому. Крововилив зійшов, але через два тижні — з’явився новий. Оглядали всі — ЛОР, окуліст, гематолог, невропатолог. Нічого не виявили, - розповідає тітка Остапчика, пані Тетяна. - Припустили, що це може бути гемофілія. Порекомендували з’їздити у Львів на консультацію до професора-онкогематолога (ми — з Івано-Франківська). Попередній діагноз не підтвердився. “Пийте аскорутин і не беріть дурного до голови”, - порадив професор. Наступного місяця у малого було 4-5 крововиливів. Поїхали на консультацію у Київ. У столичному ОХМАТДИТі на МРТ побачили новоутворення довкола очної орбіти, але так і не сказали, що це. Мовляв, роздивитися більше заважає кістка. Припустили тільки, що пухлина — доброякісна і призначили імуностимулятори. Консультувалися з лікарями із “Феофанії” та Інституту нейрохірургії. Медики говорили, що новоутворення бажано видалити, але ніхто не хотів за це братися. Окулісти сказали, що це — не їхня “парафія”, а ЛОРи кивали головою на нейрохірургів. Нейрохірурги розводили руками — от якби пухлина “засіла” у мозку... Повернулися у Франківськ ні з чим”.

“Остапчик приймав імуно­стимулятори. Невдовзі у нього з’явилися проблеми з диханням. Забила на сполох. Це вже потім дізналися, що пухлина — злоякісна, що живилася тими ліками і росла як на дріжджах, - розповідає мама хлопчика. - Нам знову порадили їхати до Львова. Оглядало дитину багато лікарів. Одному з них спало на думку зробити рентген грудної клітки. Половина легень була “закрита” лімфовузлами — через те син почав задихатися”.

“У дитини — 100% рак. Але не знаємо, чого”, - повідомили медики. Вирішили: малого треба везти за кордон. Але куди? Держава українських громадян на лікування за кордон не скеровує. Бог нам допоміг, - переконана сестра пані Людмили, пані Тетяна. - Батько однокласниці моєї доньки (бачила його лише раз у житті) живе у Німеччині. Записав нас на прийом до терапевта у клініку у Нюрнберзі. Продала свою машину, Люда із чоловіком — свою, позичили ще трохи грошей і поїхали у Німеччину (я не їхала, бо мусимо економити кошти). Остапчика оглянули за день, здав які тільки можна аналізи. Зробили йому також пункцію спинного мозку і стегнових кісток. Через кілька годин батькам зателефонували: дитину треба негайно класти у стаціонар”.

“Знайшли у нього нейробластому. Нейробластома у більшості випадків локалізується у черевній порожнині і рідко - у грудній клітці, шиї та голові. Пацієнт — унікальний. Якщо витягнуть — кращої реклами для клініки не придумаєш. Через те і погодились лікувати з відтермінуванням оплати, - каже мама хлопчика. - Правда, у договорі зазначено: перед оперативним втручанням необхідно буде внести аванс. Оплатили тільки

9 тис. євро — це те, що змогли зібрати своїми силами. Я — у відпустці з догляду за дитиною. Меншому синочкові — рік і три місяці. Поки я тут, у Німеччині, доглядають його по черзі мама і сестра. Від держави щомісяця отримую 1200 гривень. Чоловік працює у банку. З усіма надбавками у місяць може вийти п’ять тисяч. 300 тис. євро за лікування - непідйомна сума для нашої родини. Остапчик проходить хімію — треба вбити ракові клітини. Капають йому постійно глюкозу, бо не хоче їсти. Лікарі задоволені першими результатами. Це вселяє надію”.

“Багато хто, почувши, що у мого племінника — IV стадія, зі сумом констатують: шанси на виживання — мізерні. Але у випадку з нейробластомою IV стадія ділиться ще на п’ять стадій, - каже тітка хлопчика. - Остапчик перебуває на першій”.

Чи вдасться йому побороти страшну хворобу — залежить від нас. Якщо кожен наш читач перекаже на лікування хлопчика хоча б 5-10 гривень, його шанси зростуть. Остапчик дуже хоче жити!

Переказати кошти на лікування дитини можна за цими реквізитами:

МФО банку 305299

Рахунок 29244825509100

ЄДРПОУ 14360570

Назва: ПриватБанк

Призначення платежу:

Поповнення карткового рахунку Гавриліва Вадима (батько хлопчика)

№ картки 4731 2171 1308 4071

ІПН 3165804539

або

ГО «Світанок-ІФ»

Код ЄДРПОУ 37408931

Р/Р 26006052522768

в ІФФ ПАТ КБ «ПриватБанк»

МФО 336677

Призначення платежу: Благодійний внесок на лікування Гавриліва Остапа Вадимовича

Більше інформації у групі на Facebook “Допомога маленькому Остапчику Гавриліву — Офіційна група” та на сайті helpostap.com.ua.

Зв’язатися із тіткою хлопчика, пані Тетяною, можна за цим номером - (050) 748-29-25. Живе в Івано-Франківську.

Інша тітка хлопчика — пані Мирося — живе у Львові. З нею можна зв’язатися за номером (067) 197-38-46.

Фото з приватного архіву родини Гаврилівих

Схожі новини