Передплата 2024 ВЗ

Злочинність – іменник жіночого роду

Професійні злодійки ефективно використовують вроду та іншу суто жіночу «зброю»

“З дівчатами-підлітками працювати набагато складніше, ніж із хлопцями. Вони хитріші, більш вперті і підступні”, — розповіла якось інспектор кримінальної міліції у справах дітей. Оперативники карного розшуку зауважують, що останнім часом дедалі частіше розшукують професійних злодійок, які завдяки суто жіночим хитрощам діють іноді ефективніше від злодіїв-чоловіків, а упіймати їх значно важче. Принаймні через те, що жінки, на відміну від чоловіків, не поспішають одразу після вдалої “справи” пропивати викрадене у першому-ліпшому барі.

«Відмичкою» служить... вагітність

В одному з кафе міста Львова за сусідніми столиками сиділи чоловіча компанія та дві жінки. Чоловіки пообідали й розійшлися. За столиком залишився допивати каву лише один молодик. До нього підсіли дві молоді панянки, які до того перешіптувалися за сусіднім столиком. Одна із жінок постійно намагалася притулитися до нового знайомого, торкнутися його колінами... Завершилося це загравання тим, що панянка “випадково” пролила на штани кавалера каву. Жінка зашарілася, вибачилася і взялася витирати одяг хустинкою. Потім подруги попрощалися зі своїм випадковим знайомим і пішли. Чоловік поліз у кишеню штанів, щоб дістати гроші й розрахуватися, й лише тоді побачив, що у нього зникли гаманець і мобільний телефон.

Не маючи грошей розрахуватися за замовлення, розповів про крадіжку власникові кафе. Той викликав до закладу міліцію. Потерпілий, описуючи правоохоронцям злодюжку, згадав, що жінка була вагітною. Скориставшись цією прикметою, інспектори батальйону патрульної служби міліції затримали підозрювану неподалік кафе, де вчинили крадіжку. Згодом з’ясувалося, розповіли у прес-службі Львівського міського управління міліції, що, використовуючи жіночі хитрощі, крадіжку вчинила вагітна жінка, яка вже має двох дітей. Ця пані вже потрапляла в поле зору міліції за вчинення дрібних крадіжок.

Вагітність (справжню чи удавану) вдало використовують і жінки, що спеціалізуються на квартирних крадіжках, особливо ромської національності. На відміну від чоловіків-“домушників”, зловмисниці не користуються досконалими “відмичками” для того, що пробратися у чуже приміщення. Відчинити будь-які двері їм допомагає вагітність.

Вагітна викликає співчуття. Зловмисниці стукають у двері квартири та просять воду, бо на вулиці їм, мовляв, стало зле. Поки жінка біжить по воду та шукає в домашній аптечці піґулки, які мають допомогти, “вагітна” непомітно краде цінні речі чи щось із одягу.

За схожим сценарієм діють “домушниці”, які “просять водички” з грудними дітьми на руках. Щоб мати більше часу для злочину, молода мамця застосовує ще один метод — просить господиню дозволити перепеленати дитину...

Саме на вагітних жінок рекомендують звертати прискіпливу увагу керівники охорони великих супермаркетів. Під “животик”, що випирає з-під плаття, пояснюють бувалі охоронці, зручно сховати викрадений з полиці товар.

Чимало злодійок, які спеціалізуються на крадіжках у супермаркетах, використовують під час злочину маленьких дітей. Ховають крадене у рюкзачок, що висить на плечах дитини або в кишені її одягу. Малят на виході з торгової зали, як правило, не перевіряють. Тому працівникам супермаркетів радять уважно спостерігати за вже занадто турботливими молодими мамцями, які кілька разів то розстібають, то застібають курточку своєї дитини. Насправді злодюжки таким чином ховають викрадені товари. Навіть якщо злодійка “спалиться”, вона завжди може перекласти вину на дитину. Бавлячись, мовляв, поки мама вибирала товар, дитина щось взяла з полиці та заховала...

Оргазм від крадіжки

В Ужгороді вже почали показувати туристам жительку ромського кварталу міста 81-річну Етеллу Товт. Ця ромка визнана найстарішою кишеньковою злодійкою України. Красти мамця Етуш, як називають злодійку рідні, почала змалку. Багато разів відбувала покарання, та злодійського ремесла не покидає, незважаючи на поважний вік.

Останній раз мамцю Етуш затримали минулого літа на місцевому продуктовому ринку.

Молода жінка, яка ходила ринком із дитиною у візочку, на виході помітила, що у неї вкрали гаманець, який був у у кишені візочка. Обікрадена згадала, що за нею ходила якась бабця, і повідомила про це міліції. Через кілька хвилин правоохоронці затримали злодюжку. Нею виявилася їхня давня знайома мамця Етуш. Через поважний вік суд покарав злодійку лише штрафом. Під час затримання, коли правоохоронці чемно спілкувалися з бабцею, мамця Етуш зізналася, що щоразу йде “на справу” не через брак грошей. З роками, пояснювала, полювання на чужі гаманці стало для неї наркотиком, без якого стара не може жити. “Якщо кину красти, — переконувала мамця Етуш, — одразу помру”.

Схожий “наркотик” отруїв життя 40-річної жительки Дрездена (Німеччина) Бабелі Бушер. За дрібні крадіжки із супермаркетів поліцейські затримували цю жінку 20 (!) разів. Відсидівши півтора року в тюрмі, жінка вчинила свою двадцять першу крадіжку.

Коли суддя запитав, чому жінка так вперто продовжує красти, фрау Бабель зізналася, що через крадіжки отримує... сексуальне задоволення. Вона щоразу відчувала оргазм, коли на плече лягала сильна руках поліцейського чи охоронця супермаркету. Почувши такі пояснення, суддя відрядив злодійку не до тюрми, а на примусове психіатричне лікування.

Краса — велика сила

Залюбки використовують жінок як напарниць чимало злодіїв. Найчастіше жіноча краса стає злодійським інструментом для барсетників — злодіїв, які спеціалізуються на крадіжках із салонів автомобілів. Такі злодії зупиняють свою машину біля автомобіля чоловіка, якого вирішили обікрасти. Зі злодійської машини виходить струнка білявка у міні-спідниці і починає розпитувати водія, як з центру краще виїхати на таку-то вулицю. Нічого не підозрюючи, чоловік починає ледь не на папері малювати кращий маршрут руху. При цьому коситься на привабливі ніжки молодиці та її глибоке декольте. Тим часом напарники красуні витягають з автомобіля жертви барсетку чи сумочку із грошима.

Ефективно використовують жіночу красу і злодії, що спеціа­лізуються на крадіжках у потягах, які улітку прямують на моря. Такі підсаджують у купе, де їдуть самі чоловіки, “випадкову” попутницю-красуню. Молодиця

дорогою кокетливо стріляє очима, а під вечір не відмовляється випити “за знайомство”. Уранці пасажир прокидається з важкою головою та помічає, що його валіза та гроші зникли разом із красунею. “Фокус” полягає у тому, що молодиця під час чаркування непомітно підсипала “кавалерові” в чарку клофелін. Через кілька хвилин жертва засинала важким сном, після чого в купе входили напарники красуні та забирали все цінне.

Чимало клофелінниць, як називають таких зловмисниць правоохоронці, застосовують снодійне-отруту у нічних закладах та ресторанах. Красиво одягнуті панянки підсідають за стійку або за столик до одиноких чоловіків, а після знайомства використовують клофелін. Коли жертва починає “відрубуватися”, офіціанти та працівники закладу вважають, що клієнт перебрав зі спиртним. Вони ще й допомагають “подрузі” дотягнути підпилого до машини, в якій на жертву вже чекають напарники клофелінниці...

Схожі новини