Передплата 2024 «Добра кухня»

Путінські гастролери — вперед, на порожні пляжі

500 російським діячам культури заборонять в’їзд в Україну

МВС заборонить в’їзд в Україну 500 діячам культури РФ, які підтримали анексію Криму і позитивно оцінюють сепаратистські настрої на сході України.

Про це розповів радник міністра МВС Антон Геращенко: «Готуємо список щодо заборони в’їзду в Україну близько 500 російських діячів, котрі схвалили анексію Криму і розділ України. Вважаю правильним не давати їм заробляти гроші на концертах та виступах в Україні — нехай їдуть виступати в Крим перед чайками на порожніх пляжах».

Водночас пан Геращенко різко засудив спробу зірвати концерт Ані Лорак в Одесі. “Не вважаю провину Ані Лорак настільки великою, щоб не давати їй виступати в Україні, — зауважив радник міністра МВС. — Вона не робила заяв про підтримку анексії Криму чи про розділ України, а тільки поїхала (в Москву) на нагородження музичною премією у травні цього року. Вважаю, що стратити її за це не можна. Якщо співачкою був організований концерт для одеситів, які є шанувальниками її таланту, то чи такі одесити мають право послухати Ані Лорак? Моя відповідь — так, мають! І порівняння Ані Лорак з українофобом Дугіним абсолютно недоречні”.

Напередодні заяви Антона Геращенка троє активістів Євромайдану на пляжі нічного клубу «Ібіца» в Аркадії намагалися зірвати концерт Ані Лорак. В результаті виникла сутичка з правоохоронцями: один міліціонер був поранений, а трьох активістів, які виступали проти проведення концерту, затримано.

Очевидно, МВС України планує занести у список нев’їзних путінських “підписантів”, а це близько 500 імен. Серед них є велика кількість етнічних українців та вихідців: Башмет, Бортко, Бондарчук, Лановий, Лещенко,Співаков. Натомість Міністерство закордонних справ Латвії вже давно прийняло рішення про заборону в’їзду в країну співакам Йосипу Кобзону, Валерії і Олегу Газманову, які підтримали агресію Володимира Путіна.

Схожі новини