Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для військових Яворова зібрано 70 тисяч гривень

Благодійна акція відбулася в рамках фестивалю Leopolis Grand Prix

Минулими вихідними у Львові відбувся фестиваль Leopolis Grand Prix, який через неспокійну ситуацію в державі цього року провели у зміненому форматі. На площі Ринок експонували ретро-автомобілі. Їх із захопленням розглядали львів’яни та гості міста. Серед автомобільних експонатів — найменший у світі автомобіль Peel. Біля них стояли скриньки для збору грошей на допомогу військовим для 24-го батальйону механізованої бригади оперативного командування “Північ” з Яворова. Організаторам Leopolis Grand Prix вдалося зібрати 70 тисяч гривень. За ці кошти придбали 500 карематів, 284 дощові костюми. Більша частина коштів для потреб військових перенаправлена з бюджету, який був передбачений на проведення фестивалю.

Після експозиції ретро-автомобілі проїхали трасою “Львівський трикутник”, яка проходить через вулиці Вітовського, Стрийську та Героїв Майдану. Після цього автівки повернулися на площу Ринок, де впродовж всього дня відбувалася виставка.

Фестиваль планують провести у червні 2015 року. Як сказала “ВЗ” голова оргкомітету фестивалю Юлія Стефанюк,?гроші більш потрібні військовим, бо врятують чиєсь життя. Востаннє фестиваль Leopolis Grand Prix переносили у 30-х роках. Цього року ситуація повторилася. Організатори до кінця намагалися провести захід у традиційному форматі, залучити автолюбителів з різних країн Європи та всієї України. Цього року на фестиваль планувало приїхати близько ста учасників, зокрема з Польщі, Латвії, Литви. Очікували також представників з Донецька, Харкова, Дніпропетровська.

Схожі новини