Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не оперна діва – базарна баба!

Солістка Національної опери Катерина Абдулліна грубо образила українців. Колеги не хочуть співати з нею на одній сцені

Полку україноненависників прибуло. В їхні ряди записався не якийсь там проплачений ксенофоб, заангажований пропагандист-агітатор комуністичного толку чи побутовий хам, а людина, яка зараховує себе до «цвіту» вітчизняної інтелігенції. А саме — солістка Національної опери Катерина Абдулліна, яка 13 років «радує» її відвідувачів уславленого театру. У соціальних мережах виконавиця світової класики впорола таке, від чого волосся дибки стає…

В одному з останніх своїх дописів артистка головного національного теат-ру країни пише (орфографію авторки збережено): «Отдала ребенка в русскую гимназию и еще ни разу не пожалела. Все предметы по-русски, все предельно ясно и понятно… Контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ… Я рада, что моя дочь учится среди морально здоровых детей. А не среди быдла».

В іншому дописі Абдулліної йдеться: «Я своего ребенка отдаю в русскую школу. Мову у себя дома не вынесу». Ще в одному фрагменті заочної дискусії з відвідучами сторінки йдеться: «Мой ребенок не будет лишен возможности изучать Великую русскую литературу, а не читать ваших быдлячих писмеников про село!».

Здається, цитат досить, щоб зрозуміти, що йдеться про безкультурного типа, людину зі звихненою психікою, якій у пристойному товаристві руки не подадуть. Не здивувалися б, якби таку дурню ніс сумнозвісний Жириновський. Але щоб робило це оперне світило, вихованка знаменитої Євгенії Мірошниченко?!

«Одкровення» Абдулліної (сама вона зараз за кордоном) викликали шок у суспільстві. Інтернет кипить гнівом. Головний режисер Національної опери Анатолій Солов’яненко, прочитавши слова своєї підлеглої, порекомендував їй звільнитися за власним бажанням. Каже, десятки колег уже повідомили йому, що не вийдуть на одну сцену з нею.

«Людина, яка працює в Національній опері, не має права так висловлюватися, і навіть так думати, — сказав Солов’яненко виданню «Лівий берег». — Абдулліна живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою. Якби Абдулліна працювала у Великому театрі в Москві, чи у Віденській опері, її кар’єра після таких висловлювань була би під загрозою». Солов’яненко повідомив, що Національна опера шукатиме законні способи застосувати санкції проти Абдулліної, аж до звільнення, бо вона не має морального права працювати у театрі.

Генеральний директор Національної опери Петро Чуприна теж заявив, що, швидше за все, крапку у творчій біографії Катерини Абдулліної вже поставлено. І додав: «Вона не зірка такого параметру, щоб хтось їй заздрив. Я вбачаю в цьому якийсь абсурдний хід піарний». Пан Чуприна підозрює, що на Абдулліну найшло якесь затьмарення…

Цивільний чоловік Абдулліної, бізнесмен Олег Кучер, визнає, що його пасія вчинила негарно, не схвалює її вчинку. А у Міністерстві культури зажадали, аби горе-співачка публічно попросила пробачення не тільки в учнів і освітян україномовних шкіл, а й у всіх громадян України, оскільки своєю заявою та «образила все суспільство».Представники радикальних сил закидали співачку майонезом. І не виключають, що з такими ж «подарунками» ходитимуть на її виступи в Опері.

Після такого резонансу Абдулліна поквапилася зам’яти скандал. Сказала, що чогось подібного вона не писала — мовляв, якийсь недоброзичливець заліз у її блог і спотворив дописи. «Я нікого не хотіла образити, і якщо раптом хтось мене не так зрозумів — щиро перепрошую», — написала Абдулліна. Однак у щирість цих слів повірити тяжко. Надто очевидний цинізм її нової сольної партії…

Коментар для «ВЗ»

Олександр СТРАЖНИЙ, лікар-психотерапевт, автор книги «Український менталітет»

Доводиться лише сумувати, що в національній українській Опері присутні люди такої низької культури, як Абдулліна. Її місце не в театрі, а десь на базарі. Не думаю, що Абдулліна хвора — у неї бракує елементарного виховання.

Схожі новини