Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сокира під подушкою — народиться син?..

Як «вирахувати» стать майбутньої дитини.

“Їхала з пологового будинку та заливалася сльозами... Так хотіла хлопчика, а народилася третя дівчинка! Чоловік обіцяв, що додому не пустить, тож побоювалася, що справді залишуся з дочкою на вулиці. На щастя, він зглянувся і тепер живе, наче у жіночому царстві”.

Ця ІСТОРІЯ — не анекдот, а розповідь 37—річної пані Зоряни. Подібні випадки — не поодинокі. Якщо з’являється таке непереборне бажання мати дитину визначеної статі, чи можна якось вплинути на матінку—природу?

За порадою кореспондент “ВЗ” вирушила до спеціалістів.

Стать дитини залежить від випадкового збігу обставин і визначається лише в момент зачаття. У жіночій статевій клітині (яйцеклітині) міститься одна статева Х—хромосома, у сперматозоїді може бути як Х, так і У. Якщо яйцеклітина запліднюється сперматозоїдом, який несе Х—хромосому, “вийде” дівчинка, а якщо сперматозоїд містить У — народиться хлопчик.

Польський лікар Франтішек Бенедо на основі своїх дослідів зробив висновок: якщо сперматозоїди потрапляють до організму жінки за декілька днів до овуляції, з вірогідністю 85% народиться дівчинка. Якщо зачаття відбувається в момент овуляції або після неї, швидше за все, буде хлопчик. Це пояснюється тим, що сперматозоїди з У—хромосомою прудкіші, але менш живучі, порівняно з Х—хромосомою. Отже, потрапивши до статевих шляхів жінки, вони не доживають до моменту злиття клітин.

За іншою версією, періоди стриманості сприяють народженню доньок, а внаслідок частих статевих актів на світ з’являються синочки.

Існує методика розрахунку статі дитини за віком батька і матері, заснована на “циклах оновлення крові”, яке відбувається у жінок раз на три роки, у чоловіків — раз на чотири. Якщо протягом життя у когось із майбутніх батьків була інша крововтрата (операція, пологи, донорство), розрахунок ведеться від неї. Чия кров “новіша” на момент зачаття, такої статі народиться дитина.

За словами лікаря—сексопатолога Василя Черепанина, є спеціальні дієти, дотримання яких нібито підвищує шанс народження омріяних синочка чи донечки. Якщо вірити біохімікам, за 72 дні до зачаття хлопчика у вашому щоденному раціоні мають переважати іони натрію і калію. Налягайте на м’ясо, рибу, картоплю, гриби, білу квасолю, горіхи, чечевицю, горох, бобові та яєчний білок (у жодному разі не жовток). Пийте чай, пиво, фруктові соки, содові мінеральні води. Жінкам, що мріють про синів, корисне печиво, бісквіти, манка та рис. Їжу слід підсолювати, вживати консервовані продукти та дріжджі.

Щоб мати донечку, необхідно багато іонів кальцію та магнію. Тому м’яса та картоплі слід їсти менше, зате морепродуктів, свіжої та мороженої риби — більше. Не завадять усі види випічки без солі та дріжджів, яйця, баклажани, спаржа, буряк, морква, огірки, крес—салат, зелені боби, перець, цибуля, помідори, несолоний мигдаль, фундук, арахіс, цукор, мед, прянощі, варення та духмяні трави.

Звичайно, намагатися визначати стать немовляти можна. Але не слід забувати мудре прислів’я: “Що занадто — не здорово”. Доведено, що за деяких обставин бажання мати дитину певної статі буває настільки сильним, що немовля вже в материнському лоні почувається знедоленим, оскільки не відповідає бажанням батьків. Протягом всього життя у такого хлопчика або дівчинки зберігається відчуття, ніби з ним щось не гаразд.

Схожі новини