Передплата 2024 «Добрий господар»

На зимові свята й оренда квартир – «святкова»

Однокімнатне помешкання на проспекті Свободи та площі Ринок витягне з гаманця 1000-1200 гривень за добу.

Напередодні Нового року та Різдва у Львові відчутно подорожчає нерухомість, зокрема подобова оренда квартир. За інформацією інтернет-сайту безкоштовних оголошень, напередодні зимових свят за оренду однокімнатного помешкання з вигодами у центрі міста доведеться викласти щонайменше 400 гривень на добу. Пік подорожчання припаде на Новий рік. Однокімнатна квартира площею 50 квадратних метрів на площі Ринок коштуватиме 1200 гривень (!) в день. Мінімальний термін оренди, який пропонують господарі житла, — чотири дні.

Експерти з бюро “Маклер” розповіли “ВЗ”, що вартість помешкань на свята на деяких інтернет-сайтах є заниженою. “Такі ціни можливі лише тоді, якщо клієнт бронює квартиру за місяць-два до Нового року, — сказала “ВЗ” директор ріелтерського бюро “Маклер” Еліна Сеннікова. — Зараз усі квартири на новорічну ніч у Львові заброньовані. Туристи звертаються до ріелторів, шукають помешкання на дві доби на проспекті Свободи. Довелося їх розчарувати, усі квартири зайняті. Розібрали як гарячі пиріжки. За однокімнатну квартиру в центрі (на площі Ринок та проспекті Свободи) доведеться викласти мінімум 800 гривень на добу. Реальна ціна — тисячу гривень. Двокімнатні квартири у центрі коштують 1200-1500 гривень, трикімнатні — дві тисячі гривень”.

Для порівняння, сьогодні подобова оренда однокімнатної квартири в центрі коштує 200-300 гривень, двокімнатної — 500 гривень, трикімнатної — 400.

Щоб зекономити на житлі, орендуйте квартиру на периферії. За словами Еліни Сеннікової, на Новорічні та Різдвяні свята однокімнатна квартира коштуватиме 400-500 гривень, двокімнатна — 600 гривень, трикімнатна — 800-900.

Експерти кажуть, що, на відміну від Євро-2012, на зимові свята туристи активніше орендують помешкання. Але й ціни кусаються. Чим ближче до свят, тим більшою буде націнка на помешкання.

Як розповіла “ВЗ” начальник управління туризму Львівської міської ради Надія Радіоненко, цього року на Новорічні та Різдвяні свята очікують від 150 до 200 тисяч гостей. Але така цифра орієнтовна, бо це залежить від погодних умов, транспорту. У попередні роки Львів відвідували на кілька тисяч менше. Левова частка туристів приїде до нас із східноукраїнських міст, також туристи із Росії, країн Європи — Польщі, Німеччини, Австрії, Франції.

“Більшість гостей, що приїдуть на свята, мешкатимуть у друзів та родичів, — каже чиновниця. — Лише невелика частина проживатиме у готелях, приватних квартирах”.

Схожі новини