Передплата 2024 «Добра кухня»

«Арт-кабаре LoveSorry»: без канкану, зате з… чоловічим танго

Балет «Життя» презентував у львівському клубі «Picasso» нову сольну програму «Арт-кабаре LoveSorry».

Яскравим танцювально-театральним дійством керівник колективу, заслужена артистка України Ірина Мазур пропонує відродити дух і славу знаменитих на всю Європу львівських кабаре. «Кабаретовий ренесанс» столиця Галичини переживала після Першої світової війни, завдяки чому сусідня Європа знала про довоєнний Львів як про місто, жителі якого мають вибагливий музичний смак і тонке почуття гумору. Балет «Життя» взявся повернути у мистецькі будні львів’ян давню богемну традицію. Найближчі покази ретро-шоу на новий лад «Арт-кабаре LoveSorry» відбудуться у «Picasso» у суботу та неділю, 1 і 2 грудня (початок — о 19.00).

«Арт-кабаре LoveSorry» триває півтори години і є своєрідною мозаїкою із півтора десятка історій кохання, протанцьованих, зіграних і навіть проспіваних артистами балету «Життя». Знані танцюристи, які в останні роки асоціювалися в загалу здебільшого із «дикими танцями», постали перед публікою у нових амплуа — акторів та співаків. Режисер і хореограф Ірина Мазур наголошує, що ця програма — «новий формат» її колективу, який на сцені вже понад чверть століття. Й інтригує: не за горами час, коли «Життя» здивує львів’ян справжнім мюзиклом.

«LoveSorry» — кабаре незвичайне, з приставкою «арт». У ньому артисти, які за вечір встигли переодягтися дванадцять (!) разів, не пропонують глядачам традиційного канкану. Натомість від перших звуків музики, від першого руху танцюристів на сцені публіку підхоплює вир пристрастей і спокус, гострих інтриг та пікантних таємниць, солодких і сміливих фантазій. Від номера до номера присутні наче мандрують: то вуличками романтичного Парижа, то закапелками не менш романтичного, а згодом — і батярського Львова.

В атмосферу міста Лева середини ХХ століття зал занурився завдяки автентичному запису голосу знаменитої співачки та актриси Ренати Богданської (Ірени Ренати Андерс). Її проникливий вокал того вечора зазвучав у дуеті — з Андрієм Капралем, учасником вокальної формації «Піккардійська терція». Хоча «піккардієць» був присутній на прем’єрі «LoveSorry», його голос звучав у записі. А от інша естрадна зірка Олеся Киричук потішила публіку «живим» виконанням.

В «Арт-кабаре LoveSorry» знайшлося місце і романтиці, і драмі. А ще — «смачному» гумору. На кілька номерів артисти балету «Життя» приміряли на себе амплуа дотепників а-ля «камеді-клаб» — і на славу розсмішили глядачів. Спершу — «пророцтвами» весільної сукні незаміжнім дівчатам із залу та сценкою про «швидкі побачення», а згодом — справжнісіньким «тюремним трилером» «Вона нарвалась», приперченим чорним гумором. Не обійшлося і без режисерських провокацій — пристрасного чоловічого аргентинського танго…

Під завісу яскравого і сміливого «Арт-кабаре LoveSorry» артисти балету «Життя» провели серед публіки голосування — запропонували вибрати між коханням та грішми, як у нещодавно презентованому інтерактивному кліпі «LoveSorry». Того вечора з великим відривом перемогло вічне і неземне почуття. До речі, і в голосуванні на YouTube першість наразі за коханням. Щоправда, випереджає воно свого конкурента, а відтак прихильників матеріальних цінностей, тільки на двадцять відсотків.