Передплата 2024 «Добра кухня»

Балет «Життя» організував «вибори», щоб вибачитися перед… коханням

Під час зйомок кліпу LoveSorry артистів відомого танцювального колективу плутали з епатажною Леді Ґаґою

Один із найвідоміших українських балетів «Життя» на 26-му році творчого польоту презентував свій перший сольний кліп. Ролик LoveSorry («Кохання, вибач») — стильна, іронічна і метафорична історія у танці. До того ж експериментальна і навіть унікальна: це перший в Україні інтерактивний танцювальний відеоперформенс. У ньому кожен глядач зможе вибрати власний фінал — проголосувавши «за» чи «проти» кохання.

На своєрідну мистецьку репетицію перед парламентськими виборами перетворилася й сама презентація кліпу LoveSorry. Хто того вечора завітав у львівський нічний клуб Rafinad People (а серед гостей були й зірки, зокрема співачки Олеся Киричук, Лілія Ваврін та Ірина Доля), при вході отримав символічні бюлетені. «Кандидатів» було двоє: кохання і гроші. І хоч голоси публіки розділилися, перемогло кохання. А що обере більшість з тих, хто перегляне дебютне відео «Життя» на YouTube, покаже час. За задумом балету Ірини Мазур, цей вибір відображатиме настрої сучасного світу. Недарма у кліпі алегоричний образ Кохання (Ярина Герич) зустрічає надмірну прагматичність сучасного світу: молоді люди, скуті ланцюгами бізнесу і зациклені на кар’єрному рості, спроможні хіба що на стосунки на одну ніч… А може, і для справжніх почуттів ще не все втрачено?

— Живемо у час, коли співіснують два протилежні світи: світ «золотого тельця» і світ романтики, кохання. І ми щодня обираємо між цими світами, — каже керівник балету “Життя”, заслужена артистка України Ірина Мазур. — Відео­історія LoveSorry — наш виклик сьогоденню, іронічний і навіть саркастичний.

Зйомки динамічного та яскравого, провокаційного та іронічного ролика LoveSorry тривали у Львові два дні (автор ідеї — Ірина Мазур; режисер — Олександр Пелипенко, оператор-постановник — Григорій Риба (відео-

студія Fish Video). Знімальна група і 16 танцюристів-акторів (серед них — троє солістів балету: Володимир Мазур, Олександр Гарбарчук і Олександра Перун) змінили три локації. Масові танцювальні сцени зняли у клубі Picasso, гламурні та пікантні — у Rafinad People. А для зйомок кульмінації сюжету найкраще підійшов ультрасучасний інтер’єр нового терміналу Львівського аеропорту. Образи танцюристів «Життя» були настільки епатажними, що пасажири, які стали випадковими свідками неординарного творчого процесу, цікавилися в артистів та режисера: «Чому це Леді Ґаґа знімає кліп у Львові?».

Кліп LoveSorry — це ще й яскравий анонс нової однойменної сольної програми балету Ірини Мазур «Життя». Прем’єра арт-кабаре LoveSorry відбудеться 25 листопада і 1 та 2 грудня у львівському клубі Picasso.

Схожі новини