Передплата 2024 ВЗ

Чим найкраще снідати

Поради

Фото pexels
Фото pexels

Яйця багаті на білок та інші важливі по­живні речовини, забезпечують відчуття си­тості, тому ми споживаємо менше калорій протягом дня.

Вівсянка заспокійливо діє на шлунок і регулює роботу кишечнику. Багата на уні­кальну клітковину під назвою бета-глюкан, яка знижує рівень холестерину і змушує нас почуватися ситими. Містить антиоксиданти. Оскільки має мало білка, її краще варити на молоці, а не на воді, або їсти разом з яєчнею чи шматочком сиру.

Насіння чіа — одне з найкращих джерел клітковини, багате на антиоксиданти, які за­хищають наші клітини від нестабільних мо­лекул або вільних радикалів, що утворюють­ся під час метаболізму.

Фрукти — джерело вітамінів, калію та клітковини. Цитрусові, наприклад, містять багато вітаміну С. Один великий апельсин забезпечує понад 100% рекомендованої добової норми вітаміну С. У поєднанні з яй­цями, сиром або грецьким йогуртом — це теж ідеальний варіант сніданку.

Зелений чай — один з найкорисніших напоїв на Землі. Містить антиоксиданти, корисні для мозку та нервової системи. У ньому також багато кофеїну, який покращує настрій і прискорює метаболізм. Чашка зе­леного чаю містить приблизно стільки ж ко­феїну, скільки пів чашки кави.

Нінель Кузнецька.

Схожі новини