Як заготовити м’яту
М’ята — унікальна пряність з розкішним ароматом, приємним смаком і цілющими властивостями, а значить, у сезон обов’язково варто заготовити про запас цю вітамінну зелень
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480722/pexels-karolina-grabowska-4871161.jpg)
М’ята надає свіжого аромату будь-якій страві, в яку її додають. М’ятою облагороджують м’ясні страви, на її основі готують безліч соусів, десертів, випічки, варення, цю травичку додають навіть у супи. М’яту використовують не лише свіжою, а й сухою, а також замороженою.
Найпростіший спосіб заготівлі м’яти — це сушіння.
- Зрізані пучки м’яти слід підвісити на горищі або у будь-якому іншому сухому і темному місці. Дочекатися, поки висохне, і перетерти на порошок. Зберігати в полотняних мішечках або скляних банках.
- Зібране листя розкласти в один шар і висушити. Основна вимога — відсутність прямого сонячного світла.
- Також можна скористатися і сушаркою для овочів та фруктів. Щоб була можливість використовувати м’яту без втрати смаку, її можна заморозити.
- Для цього чисті сухі листочки потрібно розкласти в один шар на обробну дошку і поставити в морозилку. Після замерзання скласти в пакет або контейнер для зручнішого зберігання і повернути в камеру.
- Змолоти свіжу м’яту в блендері або м’ясорубці, розкласти масу у формочки для льоду, заморозити. Заготівля годиться для додавання у соуси, супи і смузі.
- Нарізати м’яту тонкою соломкою, скласти у формочки для льоду, залити водою і заморозити. Такі кубики годяться для приготування прохолодних напоїв.
Також зберегти ароматну травичку можна, подрібнивши її у блендері з цукром і склавши потім у банки. Цей вид заготовки ідеальний для десертів, випічки і різних солодких соусів. Зберігати в холодильнику.