Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому болить голова вранці?

Слід зазначити, що ця проблема найчастіше спостерігається у тих, хто живе у великих містах, хто часто буває в поїздках або ж сидить вдома без діла

Перш ніж шукати лікування, потрібно розібратися в причинах виникнення таких симптомів. Фото з сайту pexels
Перш ніж шукати лікування, потрібно розібратися в причинах виникнення таких симптомів. Фото з сайту pexels

Тільки правильний, здоровий спосіб життя допомагає забути про всі неприємності і повністю вилікувати організм від поганого засипання і ранкового запаморочення, болю. Перш ніж шукати лікування, потрібно розібратися в причинах виникнення таких симптомів.

По-перше, саме ті люди, які часто піддають­ся стресам, мають проблеми зі здоров’ям. На­приклад, минув важкий день, на роботі ви по­сварилися з начальником. Потім були скандали вдома, всі друзі відвернулися, та й у навколиш­ньому середовищі вас нічого не влаштовує, ось саме тоді і виникають складнощі. Через стрес людина відмовляється від їжі або ж, навпаки, починає посилено харчуватися. Складно навіть уявити, який негативний вплив відчуває орга­нізм у цей момент, адже всі продукти харчуван­ня опиняються в середині шлунка. Причому, варто зазначити, що саме в нервовому стані людина не контролює себе і тому їсть усе під­ряд. Ночами погано засинає, оскільки шлунок наповнений, відчуття важкості і дискомфорт у кишечнику. За такого розкладу важко заснути, а вранці неможливо прокинутися. Голова болі­тиме не тільки тому, що ви нервували зі самого вечора, а й тому, що всю ніч ваш шлунок пере­травлював їжу.

По-друге, ця проблема пов’язана з тим, що людина весь час проводить за ПК або ж про­сто сидить вдома. Відкидаючи такі поняття, як спорт і прогулянка. Є, звичайно, люди, які за­надто багато гуляють, але це відбувається в нічних клубах. У цьому випадку вся ніч витра­чена на те, що ви танцюєте, спілкуєтеся. Пізні прогулянки не впливають на організм пози­тивно, і тому складно заснути та прокинутися вранці.

Організм повинен відпочивати, а актив­ність повинна проявлятися тільки в певний час, коли ви поїли, набралися енергії і готові тепер до отримання позитивного результату. Що ж стосується тих, хто любить вечорами прово­дити час на вулиці або ж вдома за переглядом цікавих серіалів, то слід сказати, що такі люди потрапляють у зону ризику під номером один. Не варто витрачати вечірній час, даний для від­починку всього організму, на вживання спирт­ного, ведення нічного способу життя. Вам головне — добре виспатися, отримати заряд енергіїі, а вранці попрощатися з головним бо­лем і забути про те, що він колись був у вашому житті.

Погане засинання і ранкові головні болі бувають супутниками поганого харчування. Молоді дівчата зараз часто звертаються по допомогу до дієт і такого способу життя, коли доводиться жертвувати всім, лише б зберегти фігуру. У результаті шлунок недоотримує необ­хідних йому вітамінів і страждає від цього, даю­чи сигнали своїй господині у вигляді бурчання, часом відчуття важкості і ниючого болю. Коли в шлунку нічого немає, неможливо ні працю­вати, ні про що думати, окрім як про те, щоб скоріше туди щось потрапило. Зверніть увагу на маленьких дітей, які не можуть бігати і весе­литися, а також вчитися в школі, якщо не отри­мують потрібного корисного харчування. Якщо хочеться їсти, то все повинно бути під рукою і не повинно приносити якихось незручностей у вигляді зайвих калорій і кілограмів.

Погане засинання буває часто у дітей, які за день не виконали жодної роботи і тільки не­рвували, або ж у дітей, які щойно переглянули фільми жахів. Навіть сама негативна думка, сказана другом або подругою, переживання, можуть спровокувати відсутність сну і біль го­лови вранці. Коли дитина ворушиться, зрозумі­ло, відбувається деякий тиск на весь організм і тоді особливо страждають голова, шия і плечі.

Є такі проблеми, як брак повітря. Лікарі ре­комендують провітрювати приміщення перед сном і ретельно стежити за чистотою і порядком. Тоді голова не болітиме вранці, і людина не буде скаржитися на погане засинання. М’яка подуш­ка, відсутність жорсткої пружини і чисті постільні речі, кисень — ось ті умови, яких слід дотримува­тися для того, щоб завжди можна було спокійно заснути і забути про ранковий біль голови. Що стосується поганого засинання, то тут може бути і той фактор, що вам не вистачає фізичного на­вантаження. Зверніть увагу на фізкультуру, і тоді здоров’я само прийде в норму. Не лягайте спати з поганими думками, інакше ви дійсно будете по­гано засинати. А вранці краще випити підбадьор­ливого чаю, який зніме такий біль голови.