Передплата 2024 «Добрий господар»

Ідеальна тривалість сну - 7 годин

Для людей середнього й старшого віку

Дослідники з британського Кембриджського університету й китайського Університету Фудань проаналізували дані 500 тисяч дорослих осіб віком від 38 до 73 років. Оцінювали їхнє психічне здоров'я, запитували про якість сну й самопочуття. Опитані також узяли участь у серії спеціальних тестів.

Експерти переконалися, що з порушенням когнітивних функцій (швидкість обробки інформації, зорова увага, пам’ять, навички розв'язання проблем тощо) пов'язана не лише недостатня, а й надмірна тривалість сну. Як інформує наукове видання Nature Aging, учені дійшли висновку: оптимальна тривалість сну для людей середнього й старшого віку становить 7 годин.

Сон відіграє важливу роль у підтримці психічного здоров’я людини, нагадує Nature Aging, і допомагає мозку залишатися здоровим, позбавляючи його деяких продуктів обміну речовин. На жаль, у багатьох немолодих людей якість сну погіршується…

"Добрий сон важливий на всіх етапах життя, але особливо з віком, - констатувала професорка Кембриджського університету Барбара Саакян. - Якщо літні люди хочуть залишатися психічно здоровими й мати добре самопочуття, мають зробити усе можливе для того, аби покращити свій сон".

Читайте також: Треба правильно налаштувати режим сну

Схожі новини