Передплата 2024 ВЗ

Ходити взимку без шапки небезпечно

Переохолодження веде до спазмів судин

Як ми знаємо, носити шапку взимку потрібно не тільки дітям, а й дорослим. Низька температура, підвищена вологість повітря та вітер мають негативний вплив на голову, що може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Багато людей полюбляють ходити без головного убору в зимовий період. Це неправильно.

Переохолодження веде завжди до зменшення захисних функцій вашого організму. Що своєю чергою відкриває двері для різноманітних хвороботвор­них вірусів та бактерій. Ті, хто взимку ходить без шапки та показує оточенню свою красиву зачіску, ризикують отри­мати серйозні запальні процеси, які можуть призвести до менінгіту. У тих, хто не любить носити шапки в зимову пору року, активізовуються хронічні хвороби та починають нагадувати про себе ті інфекційні недуги, які людина перенесла раніше.

Також фахівці стверджують, що люди, які ходять з непокритою голо­вою взимку, ризикують облисіти або втратити більшу частину свого волос­ся. Переохолодження веде до спазмів судин, що порушує кровообіг у шкірі голови, як наслідок, починають відми­рати волосяні цибулини.

Також є і естетичний бік питання. Посиніле від холоду обличчя та сині вуха нікого гарнішою не зроблять, а навпаки... А ось рум’яні щоки в шапці – нормальна звична картина.

Читайте також: Постковідна втрата волосся кардинально відрізняється від попередніх

Схожі новини