Для ситного перекусу: легкість, смак і користь в одній тарілці
Салат із моркви, апельсина та фініків — ніжне поєднання солодких і цитрусових нот, заправлене медово-лимонним соусом. А теплий салат із кабачків, адигейського сиру та пармезану — це ідеальна закуска з пікантним ароматом часнику
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/505932/perekus.jpg)
- 1 маленький кабачок
- 1 зубчик часнику
- 50 г адигейського сиру
- 1 ст. ложка натертого пармезану
- 1 ч. ложка лимонного соку
- оливкова олія
- сіль, чорний мелений перець
- 1 середня морквина
- 1 апельсин
- 5 фініків
- 1 ч. ложка лимонного соку
- 1 ч. ложка меду
- 2 ст. ложки сметани
З апельсина зрізати шкірку. Гострим ножиком вирізати часточки між плівками, сік, що витікає, зберегти. Філе апельсина нарізати на середні шматочки.
У мисці змішати апельсиновий і лимонний соки із медом, додати натерту моркву і перемішати. Додати апельсини та нарізані фініки, полити салат сметаною.
Нарізати кабачок уздовж пластинами завтовшки 5 мм, а потім — впоперек соломкою.
Розігріти в пательні оливкову олію й обсмажити на середньому вогні кабачок із подрібненим часником.
Для заправки змішати лимонний сік з 1 ст. ложкою оливкової олії.
Нарізати адигейський сир кубиками та змішати з кабачками. Полити заправкою і посипати пармезаном.
У салат із моркви можна додати фундук або шматочки яблук, із кабачка — обсмажену курку.