Передплата 2024 ВЗ

Кулінарний фронт львівського Сихова

Енергетичні батончики, печиво й медівники

Фото волонтерів
Фото волонтерів

Від початку війни на львівському Сихові готують поживні страви для українських воїнів. «Це вже як „лента за лентою“. Мова не про те, хто й скільки зробив, а про те, без скількох людей цього взагалі не зробила б. Так твориться вервичка добра, що потрапляє до наших захисників і захисниць», — написала у Фейсбуку Оксана Дзявроник.

Саме пані Оксана роз­робила рецепт батон­чиків, вона й очолює команду «енергетичних» гос­подинь. Хтось передає список продуктів, яких не вистачає, хтось привозить відро меду, а хтось — передає начищені горі­хи. Інші допомагають з продук­тами, залучаючи благодійні ор­ганізації, і пакують коробочки.

Енергетичні батончики — лише частинка того, що виго­товляють на Сихові й переда­ють на фронт. Уже багато років триває акція «Подаруй домаш­нє тепло нашим захисникам», організатором якої є Спілка багатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина».

Невтомні бджілки з кулінар­ного фронту щотижня органі­зовують передачі бійцям. Сма­колики поїхали, зокрема, до Бахмута, не оминули поране­них захисників, що перебува­ють на реабілітації.

Важливою частиною кожно­го пакунка є малюнки від дітей. У «Щасливій родині» помітили, що крайні збірки кулінарного фронту переповнені сердечка­ми. Вони на медівниках, листів­ках, печиві, пляцках, оберегах, навіть у продуктах, які Початко­ва школа «Дивосвіт» передала на батончики… Сердечка свід­чать про вияв безмежної любо­ві українських дітей до наших захисників і захисниць.

Приєднуйтесь до благодій­них зборів! Продукти можна приносити у бібліотеку, що на Сихові.

Печиво з родзинками

300 г борошна, 100 г цу­кру, 200 г масла, 100 г ро­дзинок, 2 г солі, 2 яйця.

Масло залишити за кімнат­ної температури на кілька го­дин. Як тільки стане м’яким, перекласти його в зручний по­суд для вимішування тіста.

Додати до масла цукор і пе­ретерти до однорідного стану. У миску з тістом додати яйця кімнатної температури. Ре­тельно перемішати тісто. До­дати в тісто родзинки (попере­дньо їх залити на кілька годин окропом. Так вони стануть м’якшими). У миску з тістом просіяти борошно і переміша­ти. Деко змастити олією і лож­кою викласти невеликі порції тіста, формуючи печиво. Також можна зробити руками кульки з тіста. Випікати печиво в ду­ховці, розігрітій до 180°С, 20 хв.

Шоколадно-арахісове печиво

250−270 г борошна, 50 г кукурудзяного крохмалю, 30 г какао-порошку, 15 г розпушувача, 1 велике або 2 менші яйця, 130 г цукру, дрібка солі, 10 г ванільно­го цукру, 150 мл олії, 150 мл кефіру, 150 г смаженого арахісу.

Арахіс підсмажити і подріб­нити.

Просіяти в миску борошно, какао, крохмаль, розпушувач і перемішати. До яйця (яєць) до­дати сіль, цукор, ванільний цу­кор і збити до пишності. Дода­ти кефір, олію і перемішати до однорідності. Порціями дода­ти суху суміш і вимішати густе липкувате тісто. Додати арахіс і знову перемішати. Масу пере­класти у кондитерський мішок. На деко, вистелене пергамен­том, за допомогою кондитер­ського мішка витиснути печи­во круглої форми. Випікати за температури 180°С 15 хв.

Схожі новини