Кулінарний фронт львівського Сихова
Енергетичні батончики, печиво й медівники
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/485283/volontery.jpg)
Від початку війни на львівському Сихові готують поживні страви для українських воїнів. «Це вже як „лента за лентою“. Мова не про те, хто й скільки зробив, а про те, без скількох людей цього взагалі не зробила б. Так твориться вервичка добра, що потрапляє до наших захисників і захисниць», — написала у Фейсбуку Оксана Дзявроник.
Саме пані Оксана розробила рецепт батончиків, вона й очолює команду «енергетичних» господинь. Хтось передає список продуктів, яких не вистачає, хтось привозить відро меду, а хтось — передає начищені горіхи. Інші допомагають з продуктами, залучаючи благодійні організації, і пакують коробочки.
Енергетичні батончики — лише частинка того, що виготовляють на Сихові й передають на фронт. Уже багато років триває акція «Подаруй домашнє тепло нашим захисникам», організатором якої є Спілка багатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина».
Невтомні бджілки з кулінарного фронту щотижня організовують передачі бійцям. Смаколики поїхали, зокрема, до Бахмута, не оминули поранених захисників, що перебувають на реабілітації.
Важливою частиною кожного пакунка є малюнки від дітей. У «Щасливій родині» помітили, що крайні збірки кулінарного фронту переповнені сердечками. Вони на медівниках, листівках, печиві, пляцках, оберегах, навіть у продуктах, які Початкова школа «Дивосвіт» передала на батончики… Сердечка свідчать про вияв безмежної любові українських дітей до наших захисників і захисниць.
Приєднуйтесь до благодійних зборів! Продукти можна приносити у бібліотеку, що на Сихові.
Печиво з родзинками
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/03/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BE.jpg)
300 г борошна, 100 г цукру, 200 г масла, 100 г родзинок, 2 г солі, 2 яйця.
Масло залишити за кімнатної температури на кілька годин. Як тільки стане м’яким, перекласти його в зручний посуд для вимішування тіста.
Додати до масла цукор і перетерти до однорідного стану. У миску з тістом додати яйця кімнатної температури. Ретельно перемішати тісто. Додати в тісто родзинки (попередньо їх залити на кілька годин окропом. Так вони стануть м’якшими). У миску з тістом просіяти борошно і перемішати. Деко змастити олією і ложкою викласти невеликі порції тіста, формуючи печиво. Також можна зробити руками кульки з тіста. Випікати печиво в духовці, розігрітій до 180°С, 20 хв.
Шоколадно-арахісове печиво
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/03/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B5%20%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BE.jpg)
250−270 г борошна, 50 г кукурудзяного крохмалю, 30 г какао-порошку, 15 г розпушувача, 1 велике або 2 менші яйця, 130 г цукру, дрібка солі, 10 г ванільного цукру, 150 мл олії, 150 мл кефіру, 150 г смаженого арахісу.
Арахіс підсмажити і подрібнити.
Просіяти в миску борошно, какао, крохмаль, розпушувач і перемішати. До яйця (яєць) додати сіль, цукор, ванільний цукор і збити до пишності. Додати кефір, олію і перемішати до однорідності. Порціями додати суху суміш і вимішати густе липкувате тісто. Додати арахіс і знову перемішати. Масу перекласти у кондитерський мішок. На деко, вистелене пергаментом, за допомогою кондитерського мішка витиснути печиво круглої форми. Випікати за температури 180°С 15 хв.