Передплата 2024 «Добра кухня»

У Белзькій громаді - «Осередки допомоги ЗСУ»

Ліплять вареники, печуть булочки й піци, смажать зрази, роблять батончики

Фото автора
Фото автора

За сприяння гуманітарного штабу Белзької громади Львівської області, старостинських округів та «Осередків допомоги ЗСУ» нашим військовим відправляють тонни вантажів допомоги.

У «Осередках допомоги ЗСУ» невтомні трудівниці ліплять найсмачніші у світі вареники, печуть булочки, тістечка, піци, кексики, варять голубці, смажать зрази, роблять енергетичні батончики. Наймолодші господиньки приходять допомагати, розфарбовують пряники. Учні шкіл та дошкільнята створюють яскраві малюнки, що зігрівають серця воїнів навіть у холодних окопах. Фермери передають пальне.

Везуть усе на передову безстрашні волонтери, зокрема, отець Олексій Яворський. Долають тисячі кілометрів, їдуть небезпечним, але таким важливим маршрутом, щоб передати захисникам необхідні речі та продукти. Завдяки волонтерам вантажі готової смачної продукції відправили на Харківський, Донецький та Херсонський напрямки.

Нещодавно було кілька поїздок волонтерів на надзвичайно важкий Бахмутський напрямок.

Спільними зусиллями старостинських округів Белзької громади збирають городину, домашню консервацію, випічку. З гуманітарного штабу Белза передають м’ясні та рибні консерви, крупи, засоби гігієни, пледи, термоси, перев’язувальні матеріали, посуд для військових та маскувальні сітки.

Белзщина відправила тонни гуманітарної допомоги й для цивільних, зокрема у дитячі будинки, шпиталі, територіальній обороні, ДСНС, кінологічним центрам. А також громадам Київщини, Луганщини, Чернігівщини та Донеччини, Обласному штабу Львівщини. Продукти харчування, ліки, засоби гігієни, спальники та інші необхідні речі скеровують потребуючим.

Белзькій громаді надають гуманітарну допомогу польські сусіди, благодійники з Італії, а також уродженка Белза Любов Поливяна, яка нині мешкає в Німеччині. У Белзькій громаді кажуть: «Часточка тепла та підтримки, а з ними і наші молитви, прямують туди, де йдуть запеклі бої. Ми робитимемо все, що від нас залежить, і стільки, скільки потрібно!».

Піца з ковбасою і сиром

250 мл води або молока, 50 мл олії, 20 г пресованих дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 600 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки кетчупу або томатної пасти, 3 ст. ложки майонезу, ковбаса, моцарела, огірки квашені, морква по-корейськи — до смаку.

Молоко або воду підігріти, додати сіль, дріжджі, цукор. Усе добре перемішати і залишити на 10 хв. Додати олію і просіяне борошно. За кімнатної температури тісто має піднятися у кілька разів. Це займе близько години.

Розкачати тонкий корж. Змастити сумішшю кетчупу і майонезу.

Зверху викласти кружальця огірків і ковбаси, моцарели, моркву по-корейськи.

Випікати піцу в розігрітій до 180◦С духовці 30 хв.

Пісочне печиво

150 г масла, 80 г цукру, 1 жовток, 3 ст. ложки майонезу, 300−320 г борошна, 2/3 ч. ложки розпушувача, по дрібці солі і ваніліну, цукрова пудра — для посипання.

М’яке масло змішати з цукром, сіллю, ваніліном. Додати жовток, майонез і знову добре перемішати. Всипати половинку просіяного борошна, додати розпушувач, розмішати. Решту борошна всипати потрохи, замісити м’яке тісто. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 20 хв.

Розділити тісто на дві частини і кожну частину розкачати у довгий валик (трохи розрівняти руками). Нарізати на невеликі шматочки.
Печиво викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати у розігрітій до 180 С духовці 12−15 хв.

Готове печиво присипати цукровою пудрою.

Схожі новини