Часточка тепла тим, хто не шкодує себе заради нас
Волонтерки з кулінарної групи опікуються бійцями у лікарні
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479599/nash-front-.jpg)
Господині із популярної у Фейсбуці групи «Страви добрих господинь» опікуються військовими, котрі лікуються в одній з лікарень Львова, забезпечують їх гарячим харчуванням і різними смаколиками.
Про них розповіла модератор групи Ірина Масленікова. Нещодавно вона дізналася від Лесі Петрусяк, що та передає випічку через волонтерів в одну з лікарень Львова, де на лікуванні наші захисники. Загалом у лікарні піклуються про бійців, надають їм посильну допомогу, харчування здебільшого дієтичне. Тому додаткове підкріплення та турбота лише сприятимуть швидшому одужанню та реабілітації бійців.
— Коли у групі запропонувала організувати щоденну доставку смачної поживної їжі, було чимало охочих допомогти хлопцям. Щоб все було організовано, ми у певні дні довозимо гарячі обіди разом з випічкою чи іншими смаколиками від наших господинь, — зазначила Ірина Масленікова.
Серед тих, хто опікується воїнами, — Мар’яна Павлик і її кейтерингова компанія Marevo Смаку. Разом із чоловіком Остапом вони взяли під опіку одне відділення лікарні.
— Мар'яна і до цього займалася волонтерством, але це масштабніший варіант, орієнтований на бійців ЗСУ. Що хлопцям потрібно? Увага, гаряче харчування. Це прості речі, які нам удома здаються такими звичними. Проте хлопцям, які на лікуванні, особливо після передової, це дуже важливо, — переконаний Остап.
Мар’яна з чоловіком організували збір коштів на власній сторінці і вже за кілька днів везли гарячі обіди хлопцям. Окрім Мар’яни, бійців забезпечують гарячим харчуванням Ольга Гук, Любов Ільченко, Галина Фандуль.
— Дружна команда СФГ- господинь фінансово долучилася до організації обідів. Упродовж тижня ми власними силами зібрали 13 тисяч грн. Кошти поділили між дівчатами, які возять обіди, частково компенсували витрати на продукти, одноразовий посуд, пальне. З теперішніми цінами це крапля в морі. Щоб опікуватися цим відділенням надалі, усі охочі можуть переказати посильну суму на рахунок Галини Фандуль. Подаруйте часточку тепла і турботи тим, хто не шкодує себе заради нас. Хтось воює на передовій, хтось у тилу. Усі разом ми наближаємо Україну до перемоги!
Плов з куркою
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/12/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%20%D1%96%D0%B7%20%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%BE%D1%8E.jpg)
2 курячі філе, 1 цибулина, 2 морквини, 0,5 склянки томатної пасти, 1 склянка рису, 4 склянки води, пучок зелені (кропу і петрушки), 2 ст. ложки олії - для обсмажування курки, сіль, приправа для плову — до смаку.
Нарізати куряче філе на шматочки середнього розміру. Посікти цибулю і натерти моркву. Подрібнити зелень.
Обсмажити на олії шматочки курки, можна лопаткою розламати шматочки курки, щоб зробити їх дрібнішими. Додати цибулю, смажити до золотистого кольору. Після цього додати моркву. Через 5 хв додати томатну пасту. Усе ретельно перемішати і продовжити тушкувати.
Промитий рис всипати в пательню і залити водою. Додати сіль і приправу для плову. Перемішати і всипати посічену зелень. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні близько 30−40 хв, періодично помішуючи.
Плов готовий, коли вся вода з пательні випарується, рис стане м’яким, але не розвареним.