Передплата 2024 «Добрий господар»

Часточка тепла тим, хто не шкодує себе заради нас

Волонтерки з кулінарної групи опікуються бійцями у лікарні

Мар’яна Павлик із прапором, подарованим хлопцями ЗСУ волонтеркам, котрі забезпечують бійців гарячою їжею.
Мар’яна Павлик із прапором, подарованим хлопцями ЗСУ волонтеркам, котрі забезпечують бійців гарячою їжею.

Господині із популярної у Фейсбуці групи «Страви добрих господинь» опікуються військовими, котрі лікуються в одній з лікарень Львова, забезпечують їх гарячим харчуванням і різними смаколиками.

Про них розпові­ла модератор гру­пи Ірина Маслені­кова. Нещодавно вона дізналася від Лесі Петру­сяк, що та передає ви­пічку через волонтерів в одну з лікарень Львова, де на лікуванні наші за­хисники. Загалом у лі­карні піклуються про бійців, надають їм посильну допомо­гу, харчування здебільшого ді­єтичне. Тому додаткове під­кріплення та турбота лише сприятимуть швидшому оду­жанню та реабілітації бійців.

— Коли у групі запропонува­ла організувати щоденну до­ставку смачної поживної їжі, було чимало охочих допомогти хлопцям. Щоб все було органі­зовано, ми у певні дні довози­мо гарячі обіди разом з випіч­кою чи іншими смаколиками від наших господинь, — зазна­чила Ірина Масленікова.

Серед тих, хто опікується воїнами, — Мар’яна Павлик і її кейтерингова компанія Marevo Смаку. Разом із чоловіком Остапом вони взяли під опіку одне відділення лікарні.

— Мар'яна і до цього займалася волонтерством, але це масштабніший варіант, орі­єнтований на бійців ЗСУ. Що хлопцям потрібно? Увага, га­ряче харчування. Це прості речі, які нам удома здаються такими звичними. Проте хлоп­цям, які на лікуванні, особливо після передової, це дуже важ­ливо, — переконаний Остап.

Мар’яна з чоловіком орга­нізували збір коштів на влас­ній сторінці і вже за кілька днів везли гарячі обіди хлопцям. Окрім Мар’яни, бійців забез­печують гарячим харчуванням Ольга Гук, Любов Ільченко, Га­лина Фандуль.

— Дружна команда СФГ- господинь фінансово долу­чилася до організації обідів. Упродовж тижня ми власними силами зібрали 13 тисяч грн. Кошти поділили між дівчатами, які возять обіди, частково ком­пенсували витрати на продук­ти, одноразовий посуд, паль­не. З теперішніми цінами це крапля в морі. Щоб опікувати­ся цим відділенням надалі, усі охочі можуть переказати по­сильну суму на рахунок Гали­ни Фандуль. Подаруйте час­точку тепла і турботи тим, хто не шкодує себе заради нас. Хтось воює на передовій, хтось у тилу. Усі разом ми наближає­мо Україну до перемоги!

Плов з куркою

2 курячі філе, 1 цибули­на, 2 морквини, 0,5 склян­ки томатної пасти, 1 склянка рису, 4 склянки води, пучок зелені (кропу і петрушки), 2 ст. ложки олії - для обсма­жування курки, сіль, припра­ва для плову — до смаку.

Нарізати куряче філе на шматочки середнього розміру. Посікти цибулю і натерти морк­ву. Подрібнити зелень.

Обсмажити на олії шматоч­ки курки, можна лопаткою роз­ламати шматочки курки, щоб зробити їх дрібнішими. Додати цибулю, смажити до золотис­того кольору. Після цього до­дати моркву. Через 5 хв дода­ти томатну пасту. Усе ретельно перемішати і продовжити туш­кувати.

Промитий рис всипати в па­тельню і залити водою. Дода­ти сіль і приправу для плову. Перемішати і всипати посіче­ну зелень. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вог­ні близько 30−40 хв, періодич­но помішуючи.

Плов готовий, коли вся вода з пательні випарується, рис стане м’яким, але не розваре­ним.

Схожі новини