Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Усе корисне і поживне — захисникам

Понад 13 тисяч порцій супів доставили на передову

Кожен на своєму місці має робити усе, аби наближати нашу спільну перемогу! У цьому переконані у комунальному підприємстві «Фрутбанк» Мостиської міської ради, що на Львівщині. Тут виготовляють сухі набори швидкого приготування та фруктові чипси, основну частину яких передають нашим захисникам і захисницям на передову.

Історія підприємства не­велика. 2021 року за кошти ЄС добудовували завод із пе­реробки плодово-ягідної про­дукції. І цьогоріч у планах була добудова і початок виробни­цтва джемів, варення з фер­мерської сировини. Проте війна все відкоригувала.

Пів року тому почали готува­ти борщі і супи швидкого при­готування для потреб ЗСУ.

Усі продукти — натуральні. Їх дають місцеві фермери, при­возили допомогу й фермери з Польщі. На підприємстві ово­чі висушують і складають сухі супи. Хлопцям і дівчатам на пе­редовій достатньо лише зали­ти окропом суміш із вакуумної упаковки. Особливою цінніс­тю сухих наборів є те, що за інфрачервоного сушіння про­дукти не потрібно нагрівати до високих температур, тому поживність та склад вітамінів максимально зберігаються, а структура тканин продуктів не руйнується.

Комунальне підприємство вже виготовило понад 13 ти­сяч порцій готової страви і до­ставили захисникам на пере­дову. Колектив підприємства невеликий — 3 особи. До його роботи долучаються волонте­ри — працівники відділів осві­ти, культури та центру надання соціальних послуг Мостись­кої міської ради. За час діяль­ності переробили та висушили близько 10 тонн сирої продук­ції: 3000 кг картоплі, 2200 кг червоного буряку, 900 кг м’яса, 1000 кг моркви, 700 кг білока­чанної капусти, 700 кг цибулі ріпчастої, 210 кг гороху.

Директор підприємства Павло Дигдало зазначає: «Підприємство працює над розширенням асорти­менту продукції, і незабаром з’являться нові позиції сухих та смачних наборів швидкого приготування. Уже розробили рецепт виготовлення грибного супу та бограчу, які у найближчі два тижні теж передаватимуть для ЗСУ. Ввиготовляємо також яблучні, бананові і грушеві чип­си».

На підприємстві переконані - перемога буде! І персиковий джем теж буде!

Гороховий суп швидкого приготування

  • 100 г гороху,
  • 100 г кар­топлі і 300 г м’яса — варені,
  • сушені і подрібнені,
  • морква і цибуля ріпчаста — сушені,
  • спеції до смаку: сіль, перець чорний мелений, лавро­ве листя і часник — меле­ні,
  • жменя зелені: кропу і пе­трушки — сушені, мелені.

Суху суміш висипати в ка­струлю місткістю не менше ніж 2 літри.

Залити суміш окропом (1,5 л води). Перемішати і щільно накрити кришкою. Дати настоятися 15 хвилин, періо­дично помішуючи.

Схожі новини