Передплата 2024 «Добра кухня»

У всіх спільне бажання — перемога над ворогом!

Понад 100 тис. грн зібрала громада Бущини для ЗСУ

На благо­дійному ярмарку виготовлені власноруч смаколики предста­вили учні трьох буських шкіл.
На благо­дійному ярмарку виготовлені власноруч смаколики предста­вили учні трьох буських шкіл.

Громада Бущини Львівської області з перших днів війни волонтерить і допомагає захисникам наближати Перемогу. Господині готують смаколики, печуть хліб, роблять м’ясні консерви. Допомагають їм і діти.

Зокрема, нещодавно Буськ відзначав 925-ту річницю пер­шої письмової згадки про Ле­лече місто. Усі заходи у місті відбувались з однією метою — допомога військовим.

У Буській ОТГ розповіли, що в Народному домі відбув­ся культурно-мистецький за­хід та благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил Укра­їни, в якому взяли участь кра­щі вокальні та танцювальні колективи Бущини. На благо­дійному ярмарку виготовлені власноруч смаколики предста­вили учні трьох буських шкіл. Чого тільки не на­готували вправні дитячі руки: і тістечка, і пончики, і рогалики, і рулетики… У кожен виріб вони вкладали часточку своєї душі.

На базі спортивного комп­лексу пройшли змагання міні­футболу серед команд вулиць міста, турнір з волейболу се­ред команд міст Буська, Золо­чева та Бродів та традиційні об­ласні легкоатлетичні змагання за участі спортсменів Буської ДЮСШ, спортивних шкіл Льво­ва, а також спортсменів з Мико­лаєва, Золочева та міста Збо­рова Тернопільської області.

У ході проведення заходів зібрали 77 тис. 603 грн. Тиж­день перед тим громада села Побужани на благодійному за­ході зібрала понад 30 тисяч гривень для ЗСУ. Усі ці кошти будуть направлені на потреби наших захисників і захисниць .

У межах відзначення 925- ї річниці міста Буська відбув­ся XI Регіональний форум кра­єзнавців-літописців «Бущина: історико-культурні експеди­ції краєм». За вагомий внесок у збереження історико-куль­турної спадщини України де­путатка Львівської обласної ради, заступниця голови ко­місії з питань історико-куль­турної спадщини та туризму Соломія Риботицька переда­ла грамоту Львівської обласної ради краєзнавцю, науковцю Іванові Ціхоцькому. За сина нагороду отримала його мати, співзасновиця ГО «Фундація Бадені» Людмила Ціхоцька, адже Іван із 25 лютого захищає Україну у зенітно-ракетних вій­ськах ЗСУ.

Від початку воєнних дій в Україні свій маленький внесок у Перемогу роблять і школя­рі Ожидівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Буської ОТГ. Учні разом з учи­телями та батьками зібрали 16 ящиків необхідних для наших захисників речей.

Бущани наголошують: «Ми готуємо смаколики для наших захисників і захисниць регуляр­но. Разом із ними передаємо часточку домашнього тепла. У ящики вкладаємо дитячі листи та малюнки, які стануть для на­ших героїв окремим дорогим серцю подарунком. Адже у всіх українців є одне спільне бажан­ня — перемога над ворогом!».

Горішки зі згущеним молоком

3 склянки борошна, 2 яйця, 200 г масла або марга­рину, пів склянки цукру, ¼ ч. ложки соди, 1/3 ч. ложки солі, 1 ч. ложка оцту, 1−1,5 банки вареного згущеного молока, ванільний цукор — до смаку.

Яйця розтерти з цукром.

Розтопити пачку масла або маргарину. Злегка остудити і додати в яєчну масу. Відміря­ти соду й акуратно капнути на неї оцет (можна замінити ли­монним соком). Додати солі на кінчику ножа. Просіяти борош­но й додати його до маси. За­місити гладке тісто. Вимішу­вати, доки тісто не перестане липнути до рук. Готовому тісту дати відпочити 30 хв за кімнат­ної температури, залишивши в мисці й закривши харчовою плівкою, щоб не підсихало. На­гріти форму для горішків.

У кожну половинку накласти тісто, заповнюючи поглиблен­ня на дві третини об‘єму. Після наповнення форму щільно при­тиснути, щоб тісто рівномірно розподілилося. Пекти з кожно­го боку по 4−5 хв. Перевернути на інший бік. Під час випікання розкривати форму, перевіряти, щоб горішки не підгоріли.

Готову випічку викласти з форми на дерев’яну дошку й дати охолонути. Потім акурат­но обламати зайві краї, які ви­ступили за краї форми. За ба­жання усередину горішка можна покласти справжній го­рішок — волоський, мигдаль або лісовий. У підготовлені по­ловинки покласти варене згу­щене молоко і скласти горішки. Дати їм кілька годин постояти, щоб згущене молоко просочи­ло і пом’якшило щільне тісто.

Схожі новини