Передплата 2024 «Добрий господар»

Найсмачніший яблучний пиріг

Рецепт

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг

3 яйця, 200 г цукру, 150 г сметани, 80 г олії, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 250 г борошна, 4−5 яблук.

У миску розбити 3 яйця. Дода­ти маленьку дрібку солі і всипати цукор.

Збити яйця з цукром на пухку піну, 2−3 хв. Додати сметани. Пе­ремішати. Влити олію.

Додати ванільного екстракту або цукру для аромату. Ще раз перемішати. Просіяти в тісто бо­рошно з розпушувачем. Довго не перемішувати — як тільки тіс­то стане гладким та однорідним, воно готове.

Очистити від шкірки 2 яблука. Нарізати невеликими шматочка­ми. Додати їх до тіста і перемі­шати.

Форму (діам. 22 см або біль­шого) змастити маслом. Пере­класти тісто у форму та розрівня­ти поверхню.

2−3 яблука розрізати на 4 час­тини, вирізати насіння і нарізати тонкими скибочками.

Викласти яблука у форму по колу, щоб пиріг нагадував квітку, що розпустилася.

Випікати пиріг у розігрітій до 180°С духовці 60 хв. А готовність перевірити дерев’яною шпаж­кою — якщо вона виходить із се­редини пирога сухою, без слідів тіста — пиріг готовий.

Схожі новини