Найсмачніший яблучний пиріг
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472939/iabluchnyi-pyrih.jpg)
3 яйця, 200 г цукру, 150 г сметани, 80 г олії, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 250 г борошна, 4−5 яблук.
У миску розбити 3 яйця. Додати маленьку дрібку солі і всипати цукор.
Збити яйця з цукром на пухку піну, 2−3 хв. Додати сметани. Перемішати. Влити олію.
Додати ванільного екстракту або цукру для аромату. Ще раз перемішати. Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Довго не перемішувати — як тільки тісто стане гладким та однорідним, воно готове.
Очистити від шкірки 2 яблука. Нарізати невеликими шматочками. Додати їх до тіста і перемішати.
Форму (діам. 22 см або більшого) змастити маслом. Перекласти тісто у форму та розрівняти поверхню.
2−3 яблука розрізати на 4 частини, вирізати насіння і нарізати тонкими скибочками.
Викласти яблука у форму по колу, щоб пиріг нагадував квітку, що розпустилася.
Випікати пиріг у розігрітій до 180°С духовці 60 хв. А готовність перевірити дерев’яною шпажкою — якщо вона виходить із середини пирога сухою, без слідів тіста — пиріг готовий.