Кростата з полуницями і заварним кремом

Рецепт

Кростата з полуницями і заварним кремом
Кростата з полуницями і заварним кремом

ДЛЯ ОСНОВИ:

  • 250 г борошна
  • 1 яйце
  • 110 г м’якого вершкового масла
  • 60 г цукру
  • 1/2 ч. ложки ванільного екстракту

ДЛЯ ЗАВАРНОГО КРЕМУ:

  • 130 мл молока
  • 2 ст. ложки борошна
  • 2 жовтки
  • 4 пакетики ванільного цукру
  • мелена кориця – на кінчику ножа

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 500 г свіжих полуниць
  • листочки м’яти
  • цукрова пудра – для прикрашання

Змішати м’яке вершкове масло з цукром і дрібкою солі. Додати яйце і ванільний екстракт, збити на однорідну масу. Додати борошно, замісити тісто.

Скачати тісто в кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 1 год, або в морозильну камеру на 15-20 хв.

Підігріти молоко. Збити жовтки з цукром, додати борошно, корицю і влити масу тонкою цівкою у молоко.

Розмішати суміш, поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, помішуючи. Коли крем загусне, зняти його з вогню і швидко охолодити, опустивши посудину в миску з холодною водою. Постійно помішувати.

Форму діам. до 30 см присипати борошном, розподілити по ньому тісто, формуючи високі бортики.

Випікати при 150-160°С 30 хв.

Охололу основу наповнити кремом, розкласти ягоди. Прикрасити листочками м’яти.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень