Кростата з полуницями і заварним кремом
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/467289/polunytsia.jpg)
ДЛЯ ОСНОВИ:
- 250 г борошна
- 1 яйце
- 110 г м’якого вершкового масла
- 60 г цукру
- 1/2 ч. ложки ванільного екстракту
ДЛЯ ЗАВАРНОГО КРЕМУ:
- 130 мл молока
- 2 ст. ложки борошна
- 2 жовтки
- 4 пакетики ванільного цукру
- мелена кориця – на кінчику ножа
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 500 г свіжих полуниць
- листочки м’яти
- цукрова пудра – для прикрашання
Змішати м’яке вершкове масло з цукром і дрібкою солі. Додати яйце і ванільний екстракт, збити на однорідну масу. Додати борошно, замісити тісто.
Скачати тісто в кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 1 год, або в морозильну камеру на 15-20 хв.
Підігріти молоко. Збити жовтки з цукром, додати борошно, корицю і влити масу тонкою цівкою у молоко.
Розмішати суміш, поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, помішуючи. Коли крем загусне, зняти його з вогню і швидко охолодити, опустивши посудину в миску з холодною водою. Постійно помішувати.
Форму діам. до 30 см присипати борошном, розподілити по ньому тісто, формуючи високі бортики.
Випікати при 150-160°С 30 хв.
Охололу основу наповнити кремом, розкласти ягоди. Прикрасити листочками м’яти.