Передплатити

Шашлик із яловичини

Найсмачніший шашлик із яловичини


Шашлик із яловичини

Це яловиче м’ясо значно корисніше за свинину, але щоб воно вийшло чудовим, потрібно завчасно спланувати свій відпочинок, напередодні придбати продукти і залишити 12-16 годин на маринування м’яса. І тоді у вас не буде розмов про те, що шашлик з яловичини жорсткий і несмачний. Оригінальний маринад зробить свою справу.

  • 1 кг яловичини (лопатки або задньої частини)
  • 100 мл горілки
  • 1,5 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • сік 1 головки часнику
  • зелень та спеції – до смаку

Яловичину промити, просушити на серветці, нарізати, скласти в миску, додати горілку і ретельно перемішувати 3-5 хв, поки горілка не вбереться.

Потім м’ясо посолити, додати сік часнику (бажано, щоб частки м’якоті часнику не потрапили на м’ясо, бо при смаженні вони можуть швидко пригоріти) та лимона і залишити на ніч маринуватися за кімнатної температури.

Вранці ще раз перемішати і додати оливкову олію (це можна зробити безпосередньо, перед нанизуванням м’яса на шампури, олія не дасть йому пересмажитися і залишить його ніжним та соковитим).

Шашлик виходить нежирним, з яскравим ароматом, до нього дуже підходить ткемалевий (для любителів томатних соусів) або білий соус «тартар» із зеленню та часником.

До готового м’яса можна додати зелень та інші спеції.

Більще рецептів у рубриці «Кухня»

Читайте також: Черешневий бум