Передплата 2024 ВЗ

Шашлик із яловичини

Найсмачніший шашлик із яловичини

Це яловиче м’ясо значно корисніше за свинину, але щоб воно вийшло чудовим, потрібно завчасно спланувати свій відпочинок, напередодні придбати продукти і залишити 12-16 годин на маринування м’яса. І тоді у вас не буде розмов про те, що шашлик з яловичини жорсткий і несмачний. Оригінальний маринад зробить свою справу.

  • 1 кг яловичини (лопатки або задньої частини)
  • 100 мл горілки
  • 1,5 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • сік 1 головки часнику
  • зелень та спеції – до смаку

Яловичину промити, просушити на серветці, нарізати, скласти в миску, додати горілку і ретельно перемішувати 3-5 хв, поки горілка не вбереться.

Потім м’ясо посолити, додати сік часнику (бажано, щоб частки м’якоті часнику не потрапили на м’ясо, бо при смаженні вони можуть швидко пригоріти) та лимона і залишити на ніч маринуватися за кімнатної температури.

Вранці ще раз перемішати і додати оливкову олію (це можна зробити безпосередньо, перед нанизуванням м’яса на шампури, олія не дасть йому пересмажитися і залишить його ніжним та соковитим).

Шашлик виходить нежирним, з яскравим ароматом, до нього дуже підходить ткемалевий (для любителів томатних соусів) або білий соус «тартар» із зеленню та часником.

До готового м’яса можна додати зелень та інші спеції.

Більще рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини