Передплата 2024 «Добра кухня»

Тушкована капуста

Сезонний рецепт з молодої капусти

  1. 650 г молодої капусти,
  2. 2 моркви­ни,
  3. 1 ріпчаста цибулина,
  4. 1-2 зубчики часнику,
  5. зелень кропу,
  6. 80 мл олії,
  7. сіль і перець – до смаку,
  8. 50 мл води.

Моркву, цибулю та часник почистити. Капусту нарізати, моркву натерти на гру­бій тертці, цибулю нарізати півкільцями. Часник вичавити через прес.

Розігріти пательню з олією, викласти цибулю і обсмажувати її кілька хвилин. Потім додати моркву і кілька хвилин об­смажувати її разом з цибулею. Іноді по­мішувати.

Додати нашатковану капусту. Обсма­жувати все разом 7 хв на середньому вогні.

Посолити і поперчити, після чого вли­ти воду. Перемішати і накрити кришкою пательню, довести до кипіння, після чого зменшити нагрівання до мінімуму. Моло­да капуста готується дуже швидко, тому достатньо тушкувати 3-4 хв.

Покласти у пательню часник, тушку­вати все 1-2 хв. Подавати гарячою, при­красивши кропом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини