Тушкована капуста
Сезонний рецепт з молодої капусти
- 650 г молодої капусти,
- 2 морквини,
- 1 ріпчаста цибулина,
- 1-2 зубчики часнику,
- зелень кропу,
- 80 мл олії,
- сіль і перець – до смаку,
- 50 мл води.
Моркву, цибулю та часник почистити. Капусту нарізати, моркву натерти на грубій тертці, цибулю нарізати півкільцями. Часник вичавити через прес.
Розігріти пательню з олією, викласти цибулю і обсмажувати її кілька хвилин. Потім додати моркву і кілька хвилин обсмажувати її разом з цибулею. Іноді помішувати.
Додати нашатковану капусту. Обсмажувати все разом 7 хв на середньому вогні.
Посолити і поперчити, після чого влити воду. Перемішати і накрити кришкою пательню, довести до кипіння, після чого зменшити нагрівання до мінімуму. Молода капуста готується дуже швидко, тому достатньо тушкувати 3-4 хв.
Покласти у пательню часник, тушкувати все 1-2 хв. Подавати гарячою, прикрасивши кропом.