Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Халвовий пляцок

Рецепт

  • 100 г халви,
  • 450 г сиру хо­рошої якості (тричі протер­ти крізь сито),
  • 200 мл молока,
  • 2 ст. ложки без чубка ванільно­го пудингу (по­рошку),
  • 4 ст. ложки без чуб­ка картопляно­го крохмалю,
  • 100 г вершко­вого масла,
  • пів склянки цукру,
  • печиво з какао і шоколадне,
  • дрібні желейки або нарізаний мармелад – для деко­ру,
  • улюблений крем,
  • цукрова пудра.

Форму 20х20 см вистелити пергамен­том і викласти печивом з какао.

У миску покласти халву і сир, перемі­шати ложкою.

Молоко ретельно змішати з пудингом і крохмалем.

У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло з цукром. Зменшити вогонь і додати сир з халвою, а через де­який час – молоко, змішане з пудингом. Все енергійно перемішати ручним вінчи­ком, доки маса не стане однорідною і не почне гуснути. Це займе кілька хвилин. Помішувати постійно, щоб маса не при­горіла.

Масу вилити на дно з печива. Зали­шити, поки не охолоне. На ще ледь теплу масу накласти верхній шар печива. Коли охолоне, пляцок поставити в холодиль­ник, бажано на ніч.

Наступного дня пляцок притрусити цукровою пудрою, нарізати на шматоч­ки. Кожен шматочок оздобити кремом і мармеладом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини