Халвовий пляцок
Спробуйте приготувати вишуканий десерт із сиру, халви та печива, який не потребує випікання. Поєднання ніжної сирної маси, ароматної халви та шарів шоколадного печива створює незабутній смак. Простий у приготуванні, цей пляцок стане ідеальним завершенням будь-якого застілля. Завершіть прикрасу мармеладом та кремом, і враження гарантовані!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/456811/khavla.jpg)
- 100 г халви,
- 450 г сиру хорошої якості (тричі протерти крізь сито),
- 200 мл молока,
- 2 ст. ложки без чубка ванільного пудингу (порошку),
- 4 ст. ложки без чубка картопляного крохмалю,
- 100 г вершкового масла,
- пів склянки цукру,
- печиво з какао і шоколадне,
- дрібні желейки або нарізаний мармелад — для декору,
- улюблений крем,
- цукрова пудра.
Форму 20×20 см вистелити пергаментом і викласти печивом з какао.
У миску покласти халву і сир, перемішати ложкою.
Молоко ретельно змішати з пудингом і крохмалем.
У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло з цукром. Зменшити вогонь і додати сир з халвою, а через деякий час — молоко, змішане з пудингом. Все енергійно перемішати ручним вінчиком, доки маса не стане однорідною і не почне гуснути. Це займе кілька хвилин. Помішувати постійно, щоб маса не пригоріла.
Масу вилити на дно з печива. Залишити, поки не охолоне. На ще ледь теплу масу накласти верхній шар печива. Коли охолоне, пляцок поставити в холодильник, бажано на ніч.
Наступного дня пляцок притрусити цукровою пудрою, нарізати на шматочки. Кожен шматочок оздобити кремом і мармеладом.