Передплата 2025 «Добрий господар»

Халвовий пляцок

Спробуйте приготувати вишуканий десерт із сиру, халви та печива, який не потребує випікання. Поєднання ніжної сирної маси, ароматної халви та шарів шоколадного печива створює незабутній смак. Простий у приготуванні, цей пляцок стане ідеальним завершенням будь-якого застілля. Завершіть прикрасу мармеладом та кремом, і враження гарантовані!

  • 100 г халви,
  • 450 г сиру хо­рошої якості (тричі протер­ти крізь сито),
  • 200 мл молока,
  • 2 ст. ложки без чубка ванільно­го пудингу (по­рошку),
  • 4 ст. ложки без чуб­ка картопляно­го крохмалю,
  • 100 г вершко­вого масла,
  • пів склянки цукру,
  • печиво з какао і шоколадне,
  • дрібні желейки або нарізаний мармелад — для деко­ру,
  • улюблений крем,
  • цукрова пудра.

Форму 20×20 см вистелити пергамен­том і викласти печивом з какао.

У миску покласти халву і сир, перемі­шати ложкою.

Молоко ретельно змішати з пудингом і крохмалем.

У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло з цукром. Зменшити вогонь і додати сир з халвою, а через де­який час — молоко, змішане з пудингом. Все енергійно перемішати ручним вінчи­ком, доки маса не стане однорідною і не почне гуснути. Це займе кілька хвилин. Помішувати постійно, щоб маса не при­горіла.

Масу вилити на дно з печива. Зали­шити, поки не охолоне. На ще ледь теплу масу накласти верхній шар печива. Коли охолоне, пляцок поставити в холодиль­ник, бажано на ніч.

Наступного дня пляцок притрусити цукровою пудрою, нарізати на шматоч­ки. Кожен шматочок оздобити кремом і мармеладом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»