Передплата 2024 «Добрий господар»

Кавовий торт на йогурті

Рецепт

Основа: 230 г печива, 100 г верш­кового масла, 1 ст. ложка цукру.

Начинка: 500 г жирного йогурту, 300 мл жирних вершків, 8 г желати­ну (близько 4 листків), 70-80 г цу­кру (можна збільшити або зменшити дозу), 1 ч. ложка ванільного екстра­кту (або ароматизатора), 30-50 мл несолодкої кави, кімнатної темпера­тури, 1-2 ч. ложки розчинної кави в порошку, гірке какао – до смаку.

Подрібнити печиво в міксері. Розто­пити вершкове масло в каструлі і додати його до подрібненого печива, всипати цукор і перемішати. Застелити перга­ментом форму діам. 22-24 см і викласти сумішшю форму, після чого поставити в холодильник на 30-40 хв.

Покласти желатин у холодну воду міні­мум на 10 хв. У мисці збити вершки (від­класти 2 ложки рідких вершків). У йогурт додати рідку каву, ваніль та цукор і збива­ти, поки суміш не об’єднається. У каструлі розігріти 2 ст. ложки відкладених раніше вершків разом із розчинною кавою (не кип’ятити). Додати желатин і все перемі­шати до повного розчинення. Дати суміші трохи охолонути і вимішати її з йогурто­вою масою. Збити. Вилити начинку з йо­гурту на приготовлену основу і залишити в холодильнику щонайменше на 6 год. Коли застигне, посипати какао і подавати. До подачі тримати в холодильнику.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини