Кавовий торт на йогурті
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/456810/tort-kava.jpg)
Основа: 230 г печива, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка цукру.
Начинка: 500 г жирного йогурту, 300 мл жирних вершків, 8 г желатину (близько 4 листків), 70-80 г цукру (можна збільшити або зменшити дозу), 1 ч. ложка ванільного екстракту (або ароматизатора), 30-50 мл несолодкої кави, кімнатної температури, 1-2 ч. ложки розчинної кави в порошку, гірке какао – до смаку.
Подрібнити печиво в міксері. Розтопити вершкове масло в каструлі і додати його до подрібненого печива, всипати цукор і перемішати. Застелити пергаментом форму діам. 22-24 см і викласти сумішшю форму, після чого поставити в холодильник на 30-40 хв.
Покласти желатин у холодну воду мінімум на 10 хв. У мисці збити вершки (відкласти 2 ложки рідких вершків). У йогурт додати рідку каву, ваніль та цукор і збивати, поки суміш не об’єднається. У каструлі розігріти 2 ст. ложки відкладених раніше вершків разом із розчинною кавою (не кип’ятити). Додати желатин і все перемішати до повного розчинення. Дати суміші трохи охолонути і вимішати її з йогуртовою масою. Збити. Вилити начинку з йогурту на приготовлену основу і залишити в холодильнику щонайменше на 6 год. Коли застигне, посипати какао і подавати. До подачі тримати в холодильнику.