Передплата 2024 «Добра кухня»

Картопля «Дюшес»

Крута картопля на щодень

  • 500 г очищеної картоплі,
  • 1 ст. ложка натертого твердого сиру,
  • сіль – до смаку,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 жовток,
  • 1 дрібка меленого мускат­ного горіха,
  • 1 дрібка часникового по­рошку.

Картоплю очистити, грубо нарізати, залити холодною водою (вона має по­вністю покрити бульби). Коли закипить, посолити. Зварити до готовності – орі­єнтовно 25-30 хв з моменту закипання води в каструлі. Коли буде готова, злити всю воду.

Поки картопля ще гаряча, перетерти її через сито – цей етап обов’язковий, тільки так картопляна маса вийде пові­тряною, без грудочок. У жодному разі не використовувати блендер, інакше ви отримаєте клейку масу і зіпсуєте стра­ву. Протирати потрібно вручну, ложкою.

Додати вершкове масло, натертий сир (найкраще пармезан), жовток, ме­лений перець і мускатний горіх. Розмі­шати – вийде густа маса.

Поки вона тепла, перекласти в мішок із насадкою «закрита зірка» (насадка має бути широкою, тоді картопляна маса не застрягатиме в ній). Мішок – цупкий. Маса має бути теплою, якщо застигне, мішок рватиметься. Якщо здається, що маса надто щільна, дода­ти ще вершкового маса. Не варто лити молоко, інакше кошики не утримувати­муть форму, можуть «плисти». Витисну­ти картопляне пюре на деко. Запікати у розігрітій до 190-200°С духовці 8-10 хв, до зарум’янювання.

Подавати картоплю гарячою. Зверху вона буде ледь хрумкою, а всередині – м’якою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини