Теплий салат з тюфтельками і карамелізованими яблуками
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/452797/salat.jpg)
- 400 г курячого фаршу
- 2 ст. ложки рафінованої олії
- 1 ст. ложка панірувальних сухарів
- сіль, чорний мелений перець
- 100 г шпинату або листового салату
- 5 яєць
Для яблук:
- 30 г вершкового масла
- 1 ст. ложка коричневого цукру
- 2 яблука
Для заправки:
- 1 ст. ложка гірчиці у зернах (діжонської)
- 1/2 лимона
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка меду
- сіль, чорний мелений перець
До фаршу додати яйце, сіль і перець, панірувальні сухарі, добре перемішати. Сформувати невеликі фрикадельки, викласти їх на розігріту пательню з олією. Обсмажити до готовності. Перекласти на блюдо і накрити тарілкою або фольгою, щоб залишалися теплими.
Великі соковиті яблука твердих сортів очистити і нарізати на скибочки.
У пательні розтопити масло, викласти яблука і присипати цукром, смажити до рум’яності, злегка перемішуючи.
Змішати мед, оливкову олію, сік лимона, гірчицю і по дрібці солі та перцю.
У глибокий салатник викласти листя шпинату. Полити половиною заправки та злегка перемішати.
На листя викласти яблука, фрикадельки та варені яйця, розрізані начетверо. Полити заправкою.