Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Теплий салат з тюфтельками і карамелізованими яблуками

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 400 г курячого фаршу
  • 2 ст. ложки рафінованої олії
  • 1 ст. ложка панірувальних сухарів
  • сіль, чорний мелений перець
  • 100 г шпинату або листового салату
  • 5 яєць

Для яблук:

  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст. ложка коричневого цукру
  • 2 яблука

Для заправки:

  • 1 ст. ложка гірчиці у зернах (діжонської)
  • 1/2 лимона
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка меду
  • сіль, чорний мелений перець

До фаршу додати яйце, сіль і перець, панірувальні сухарі, добре перемішати. Сформувати невеликі фрикадельки, викласти їх на розігріту пательню з олією. Обсмажити до готовності. Перекласти на блюдо і накрити тарілкою або фольгою, щоб залишалися теплими.

Великі соковиті яблука твердих сортів очистити і нарізати на скибочки.

У пательні розтопити масло, викласти яблука і присипати цукром, смажити до рум’яності, злегка перемішуючи.

Змішати мед, оливкову олію, сік лимона, гірчицю і по дрібці солі та перцю.

У глибокий салатник викласти листя шпинату. Полити половиною заправки та злегка перемішати.

На листя викласти яблука, фрикадельки та варені яйця, розрізані начетверо. Полити заправкою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини