Передплата 2024 «Добрий господар»

Торт «Червоний оксамит»

Рецепт від читачів "Доброї кухні"

Для бісквіта:

  • 4 яйця
  • 400 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г олії
  • 360 мл кефіру
  • 10 г розпушувача
  • дрібка солі
  • 400 г борошна
  • 20 г какао
  • 15 мл червоного рідкого барвника
  • 10 г ванільного цукру

Для крему:

  • 500 г сиру маскарпоне
  • 300 мл жирних вершків
  • 100 г цукрової пудри

Бісквіт. У чашу міксера покласти яйця, м’яке вершкове масло і олію, цукор, ванільний цукор, збивати на високій швидкості 7 хв. У кефір додати соду і барвник, перемішати до однорідного кольору. Окремо в мисці змішати сухі інґредієнти і просіяти їх. У масляну суміш невеликими порціями додавати суху суміш і кефір, не припиняючи збивати тісто міксером на середній швидкості. Тісто має бути не густе.

На дно роз’ємної форми покласти шар фольги і шар паперу для випічки, змастити олією і вилити тісто, зверху накрити фольгою. Порція тіста розрахована на 2 форми діам 20 см. Випікати коржі при 180°С 40-50 хв.

Крем. Холодний сир вимішати з цукровою пудрою до однорідності. Окремо збити дуже холодні вершки на високій швидкості міксера до утворення стійкої маси. Солодку сирну масу малими порціями додати до вершків, збиваючи міксером на низькій швидкості. Скласти торт відразу після приготування крему.

Юлія Дмитрук, с. Здовбиця, Рівненська обл.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини