Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заливний короп

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1 короп на 1,5-2 кг
  • 2 морквини
  • 1 корінь петрушки
  • 1-2 стебла селери
  • 1/2 цибулі порею
  • 2-3 лаврові листки
  • 5-6 горошин духмяного перцю
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • 1-1,5 ч. ложки желатину
  • 1-2 ч. ложки оцту 9%
  • 1 яєчний білок
  • 2-2,5 літра води

Рибу очистити, відрізати голову, відокремити кістки та хвіст. Філе риби нарізати на шматки.

Голову, хвіст і хребтову кістку вкласти у каструлю, додати овочі, спеції та влити воду. Готувати відвар на середньому вогні 1,5-2 год.

Готовий рибний бульйон процідити через сито. Рибний бульйон довести до кипіння і додати підготовлені шматки риби. Риба готова, коли м’ясо стане білим.

Акуратно шумівкою вийняти шматки риби і, якщо раніше не виймали кістки, їх легко можна вийняти зараз. Скропити рибу оцтом і відкласти.

Зробити бульйон прозорим. У киплячий бульйон додати білок і ретельно мішати вінчиком. Білок згорнеться та забере осад. Знову процідити бульйон, але вже через марлю.

Невелику кількість бульйону влити в миску, коли він охолоне, розчинити в ньому желатин. Додати розчинений желатин у бульйон та довести до кипіння.

Поки готується бульйон, із вареної моркви вирізати листочки, квіточки або просто нарізати кружальцями — для прикрашання страви.

У тарілки чи форми розкласти шматочки коропа, прикрасити морквою, лимоном, зеленню... Залити рибу охолодженим відваром та поставити у холодильник.

Щоб красиво вкладені продукти не зміщалися, заливати рибу необхідно в кілька заходів. Готувати заливну рибу за добу до подачі.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини