Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Індичка «Велінгтон»

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1,2 кг індичої грудки зі шкірою
  • 700 г листкового бездріжджового тіста
  • 600 г печериць
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 100 г грудинки або бекону
  • 25 г сушених грибів
  • 180 г в’яленої журавлини
  • 4 зубчики часнику
  • 2 мандарини
  • 1 лимон
  • 1 яйце - для змащування
  • 50 мл десертного вина
  • 10 листочків шавлії
  • 1 ст. ложка чебрецю
  • 1 паличка кориці
  • 3 бутони гвоздики
  • 3 ст. ложки цукру
  • сіль, чорний мелений перець
  • 150 мл окропу

Начинка. Зняти цедру і вичавити сік з мандаринів у невеликий сотейник. Додати цукор, гвоздику, корицю і довести суміш до кипіння та розчинення цукру на невеликому вогні. Всипати в’ялену журавлину і варити на дуже маленькому вогні, поки ягоди не стануть м’якими. Трохи охолодити журавлину, вийняти гвоздику, корицю і подрібнити ягоди занурювальним блендером до однорідності.

Надрізати грудку вздовж посередині не до кінця і розкрити як книгу.

Посолити і поперчити, посипати листям чебрецю і змастити журавлинною начинкою. Закрити «книгу», скріпити краї зубочистками та викласти у форму для запікання.

Ще раз посолити і поперчити м’ясо, тільки тепер зверху, посипати ще трохи чебрецем і натертою цедрою лимона.

Накрити форму щільно фольгою і поставити у розігріту до 180°С духовку на 50 хв запікати. Якщо шматок м‘яса більший, то запікати 60-70 хв. Готову індичку остудити.

Поки індичка в духовці, підготувати для неї «шубу». Замочити сухі білі гриби в 150 мл окропу на 10 хв. Копчену грудинку або бекон нарізати невеликими тонкими смужками та викласти на пательню. Посипати листочками чебрецю і обсмажувати-витоплювати на невеликому вогні до золотисто-коричневого кольору.

Вийняти обсмажену грудинку шумівкою в миску, а в пательню у витоплений жир покласти дрібно нарізану цибулю та зубчики часнику в лушпинні.

Злегка обсмажити і додати відтиснуті сушені гриби та листочки шавлії. Смажити ще 5 хв.

Додати в пательню нарізані скибочками печериці та обсмажувати до золотистого кольору та легкої карамелізації. Влити в пательню проціджену рідину від замочування грибів, бульйон від запікання індички та десертне вино. Увімкнути сильний вогонь та випарити рідину майже повністю.

Посолити і поперчити, додати обсмажену грудинку і вийняти лушпиння від часнику. Подрібнити все у блендері, залишаючи невеликі шматочки. Остудити масу повністю.

Готове листкове тісто розкачати на великий прямокутний пласт, на нього має поміститися індичка із запасом.

Викласти грибну масу на половину тіста за розміром шматка індички.

Зверху викласти м’ясо і обмазати його рештою грибної маси з усіх боків. Накрити тістом, краї підгорнути щільно всередину.

Викласти запаковану індичку на деко і змастити все тісто ледь збитим яйцем. Можна зробити якісь прикраси з тіста і приліпити їх. Поставити індичку в нагріту до 180°С духовку і запікати 45 хв, тісто має добре підрум’янитися.

Готову індичку трохи остудити і нарізати впоперек на скибки гострим ножем-пилкою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини