Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Киселиця: як готувати

Страви Святої вечері

Для 2,5 літра:

  • 3 літри теплої води
  • 0,5 л вівсяного виробу (борошна, геркулесу чи крупи)
  • 25 г дріжджів
  • окраєць чорного хліба
  • 1-2 ч. ложки кмину
  • 3 ст. ложки олії (краще лляної)
  • 1 цибулина
  • 1 повна ст. ложка борошна
  • 3 лаврові листки
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • 2 зубчики часнику

Вівсяний виріб, дріжджі, окраєць чорного хліба залити в посудині 1 літром теплої води, накрити кришкою і поставити в тепле місце на добу, щоб підкисало.

Коли прокисне, відцідити на друшляк з марлею. Марлю добре відтиснути. Додати ще води, щоб було разом 2-2,5 л рідини, кмин. Варити, помішуючи, щоб не пригоріло.

Коли вже закипить, додати підсмажену на олії до золотистого кольору цибулю разом з 1 ст. ложкою борошна.

Наприкінці додати лаврове листя, чорний мелений перець, сіль, розтовчений часник.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини