Киселиця: як готувати
Страви Святої вечері
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/449827/kysylytsia.jpg)
Для 2,5 літра:
- 3 літри теплої води
- 0,5 л вівсяного виробу (борошна, геркулесу чи крупи)
- 25 г дріжджів
- окраєць чорного хліба
- 1-2 ч. ложки кмину
- 3 ст. ложки олії (краще лляної)
- 1 цибулина
- 1 повна ст. ложка борошна
- 3 лаврові листки
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
- 2 зубчики часнику
Вівсяний виріб, дріжджі, окраєць чорного хліба залити в посудині 1 літром теплої води, накрити кришкою і поставити в тепле місце на добу, щоб підкисало.
Коли прокисне, відцідити на друшляк з марлею. Марлю добре відтиснути. Додати ще води, щоб було разом 2-2,5 л рідини, кмин. Варити, помішуючи, щоб не пригоріло.
Коли вже закипить, додати підсмажену на олії до золотистого кольору цибулю разом з 1 ст. ложкою борошна.
Наприкінці додати лаврове листя, чорний мелений перець, сіль, розтовчений часник.